Obilasci i kolone mnoge vozače izbacili iz takta

Labinska ulica
Labinska ulica

Nova regulacija prometa zbog izgradnje kružnog toka u Šijani mnoge je izbacila iz takta već drugi radni dan u tjednu. Prvenstveno se to odnosi na probleme u Labinskoj ulici.

Već jučer su vozači iz Ulice Valica usmjeravani na vožnju bijelim putem preko industrijske zone kroz šumicu na Valmarinu i dalje prema Velom Vrhu, umjesto prema obilaznici i dalje centru grada. No, danas je postovljen semafor i omogućeno naizmjenično prometovanje Labinskom, što je pak stvaralo kolone.

Doduše, neki vozači nisu poštivali niti semaforsku signalizaciju pa je promet regulirala prometna mladež.

- Oni stvarno nisu normalni. Zatvore ulicu, a ništa ne rade i kolona je duga do mosta kod Mlina. Nije mi jasno kako ih nije sram. Ljudi će jednog dana "puknuti" jer ovo nije normalno što rade, javio nam se ujutro jedan ogorčeni čitatelj.

Ono što Puljane najviše smeta nisu gužve na prometnicama oko industrijske zone i trgovačkih centara već činjenica, što nam je nekoliko njih potvrdilo u razgovoru, što ne vide nikakve radove zbog kojih su prisiljeni "mučiti" se u prometu.

- Niti u 9, a niti u 11 sati, kada sam prolazio Labinskom, nisam nikog vidio da nešto radi... Organizacija radova definitivno nije kakva bi trebala biti u ovakvom projektu, rekao nam je čitatelj, koji ističe da s obzirom da su po cijeloj obilaznici postavljeni plastični rotori jedan takav treba postaviti i na križanje Valturske ulice i Ulice Jurja Žakna (iznad Kauflanda i Plodina).

S potrebom postavljanja omanjeg rotora na ovom križanju složilo se i nekoliko drugih čitatelja koji su nas nazvali i ukazali nam da se stvaraju poprilične gužve na tom križanju.

Jedan nam se i jedan stanar Vitasovićeve ulice, koja je definirana kao alternativni pravac tijekom radova, i rekao da vozači tom ulicom voze prebrzo i umalo su ga, kaže, pregazili. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter