Obiđite južnu Istru biciklom i osvojite vrijedne nagrade

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Predstavnice turističkih zajednica južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana predstavile su danas u prostorijama TZ Pula biciklijade "Jug na dva kotača" koja će se na području ovih zajednica održati u pred i posezoni. Kako je rečeno, ove će se godine organizirati šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre.

Popularizacija staza

Kako je naglasila Renata Kuharić iz TZ-e Medulin, biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja organizatora je da se na njima okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20 do 25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne. Podsjetila je da je ova vrsta biciklijada prvi puta održana 2015. godine pod istim nazivom tako da se one održavaju već treću godinu zaredom.

- Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim odazivom, sveukupno je na biciklijadama prošle godine sudjelovalo oko 500 biciklista, a svakako valja reći da smo zabilježili najstarijeg koji je brojao 76 godina, a i najmlađeg koji je stigao sa svojim roditeljima, a imao je samo jednu godinu. Na svakoj od biciklijada sudjelovalo je u prosjeku oko 250 biciklista, navala je Kuharić i dodala da organizacijom biciklijada žele potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju te popularizirati brojne biciklističke staze na jugu Istre.

Završnica u Puli

Kako je pojašnjeno, da bi se svi ugodno zabavljali nakon svake biciklijade, organizirat će se druženja uz marendu. Prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja će biti održana 15. travnja u Medulinu, sudionici će dobiti kartončić na kojem će za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiti pečat. Oni koji budu sudjelovali na četiri ili više biciklijada, sudjelovat će i u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada. Izvlačenje će se održati na finalnoj utrci u Puli, a glavna je nagrada bon u iznosu od tri tisuće kuna. Svi oni koji na biciklijadu dođu četiri više puta dobit će kao dar majicu s logom manifestacije.

Za prvu biciklijadu 15. travnja, koja će startati s rive u Medulinu (parkiralište ispred ulaza u autokamp Medulin), on line prijave primaju se na www.medulinriviera.info ili prije početka starta svake biciklijade. Druga biciklijada održat će se 30. travnja u Fažani, treća 20. svibnja u Vodnjanu, 17. lipnja bit će u Šišanu, 16. rujna u Divšićima te završna 1. listopada u Puli.

U subotu, 15. travnja u Medulinu, prijave će početi u 9 sati, a previđeni start biciklijade je u 10 sati. Ukupna dužina staze je 25 kilometara i gotovo u cijeloj dužini staza prolazi uz more. Biciklijada započinje kružnom vožnjom kroz autokamp Medulin, nastavlja se uz more prema kampu Kažela i Marleri, a završava vožnjom po poluotoku Vižula i medulinskom rivom. U slučaju kiše biciklijade će se održati za sedam dana.

Suorganizatori manifestacije su BK Pula, Bike Spirit, KBBXS Adrenalina, BK Fažana, DSRIK Šišan, a sponzori "Juga na dva kotača" su B.R.B. Sport, Malupe, Bike Peroj, dok je partner  Arenaturist. Sponzori nagradne igre su B.R.B: Sport i Malupe, dućani sportske opreme. (B. PETROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter