Obicne pjesme o ljubavi i samoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska grupa Obican svijet predstavila se pjesmama o ljubavi i samoci u pulskom MMC-u Luka, nastavivši tako Glazbene susrete srijedom u organizaciji Hrvatske glazbene unije. Rovinjski sekstet uživo je, u akusticnoj verziji, predstavio stvari s prvog albuma "Ako me pitaš o ljubavi".

Prije toga su gitarist Darko Zgrabljic i pjevac Sanjin Skopljak predstavili bend u razgovoru s Tashom. Njih dvojica upoznali su se na fešti, i tako je krenulo, "kao na plaži", jednostavno je objasnio Skopljak.

Osnovani su 2007., a pocetkom ove godine njihov je rad prepoznala izdavacka kuca Apeiron te im objavila album koji je u cijelosti snimljen u Rovinju, a za produkciju, s kojom su clanovi benda iznimno zadovoljni, bio je zadužen Denis Budim. Na albumu je gostovao Franko Krajcar, i to u pjesmi "Ljubav" za koju su snimili spot koji smo vidjeli. Sastav još cine basist Danijel Košara, bubnjar Manuel Fabris, klavijaturist Eduard Makon, dok je s njima nastupio još jedan gitarist Sanjin Banic.



Kao što je Tasha dobro uocila, kada se presluša barem jedna njihova pjesma, teško je ne primijetiti da im glazba vuce na nekadašnju jugoslavensku produkciju. Uostalom, Zgrabljic je, premda rodeni Rovinjež, odrastao u Sarajevu i suradivao s grupama kao što su Letu štuke, Skroz i Sikter.

- Naš cilj nije bio da netko dode i cuje par teških akorda, nego da pjesme budu pjevljive, objasnio je Darko. Sjetio se da je Johnny Štulic jednom rekao da svaka pjesma koja je kraca od tri minute spada u pop glazbu. Dakle, kada se gleda minutaža pojedinih pjesama Obicnog svijeta, onda su oni pop rock bend, zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter