Obezglavljeno pazinsko Pučko otvoreno učilište

Pazinsko Pučko otvoreno učilište djeluje u Spomen domu (arhiva)
Pazinsko Pučko otvoreno učilište djeluje u Spomen domu (arhiva)

Sonja Matijašić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, zbog nedostatka kvoruma ovog tjedna nije dobila suglasnost Gradskog vijeća za novi četverogodišnji mandat. To znači da od 17. ožujka, kada joj mandat istječe, POU neće imati ravnatelja.

- S obzirom da je postupak još u tijeku, smatram da to ne treba komentirati. Kada bude okončan, ako to bude potrebno, sama ću napisati svoj komentar, odgovor je Matijašić na nastalu situaciju.

Ona je nakon javnog natječaja dobila natpolovičnu podršku peteročlanog Upravnog vijeća za novi mandat - podržali su je stručni djelatnici Mirna Milanović i Barbara Stihović te predstavnik roditelja Oliver Damijanić, a usprotivili se predstavnici Grada, predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Čubrić i Stanko Mališa. Prijedlog tog tijela je pak odbila Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća, a zasjedala je u nepotpunom sastavu: Mladen Sironić (IDS) suzdržao se od izjašnjavanja, nezavisni Valter Milohanić bio je protiv, a također nezavisni Renato Kalac podržao je prijedlog.

Gradsko vijeće je, kako nam je kasnije rekao njegov predsjednik Valter Milohanić, trebalo prihvatiti prijedlog Komisije, dakle odbaciti novo imenovanje Matijašić te imenovati v. d. ravnatelja POU-a.

Međutim, na sjednici je došlo do obrata. Prije rasprave vijećnicu su napustili Kalac i Stjepan Gabrić (HDZ) pa je, uslijed nedostatka kvoruma, ta točka prebačena za iduću sjednicu.

Gabrić je rekao da ni IDS više ne stoji iza Sonje Matijašić, iako je ona članica te stranke. (piše M. RIMANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter