Obersnel: Blacenje Rijeke i mene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel kaže da nije zloupotrijebio položaj i ovlasti da bi bilo kome, a ponajmanje rijeckim "Tržnicama", priskrbio bilo kakvu imovinsku korist. On je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo, sazvanoj nakon policijskog priopcenja o kaznenim prijavama protiv njega i još dvoje celnika Gradske uprave te clana uprave rijecke tvrtke "Tržnice", istaknuo da je to spreman dokazati i na sudu.

- Ako sam kazneno odgovoran što sam poštovao sudsku nagodbu i ugovor koji su 1999. potpisali moj prethodnik, gradonacelnik Slavko Linic, i tadašnji direktor "Tržnica" Ivan Franolic, spreman sam za to i odgovarati, rekao je Obersnel.

Istaknuo je da je predmet te sudske nagodbe bilo stjecanje vlasništva grada Rijeke nad objektima "Tržnica" unutar zašticene urbanisticke cjeline. "Dovodenjem u pitanje te nagodbe grad Rijeka bi izgubio vlasništvo nad tim objektima", dodao je.

Obersnel je naglasio da su ti objekti postali vlasništvo privatne tvrtke "Tržnice" u procesu privatizacije 90-ih godina. - Tada su tu privatizaciju promatrali i danas aktivni mnogi policijski službenici i ljudi iz državnog odvjetništva šuteci i ništa ne poduzimajuci, izjavio je.

- Zanimljivo da se državno odvjetništvo tom kaznenom prijavom bavilo od 2005. godine, a sada je iznenada nastao stampedo ... da se dovrši u što kracem roku. Ocito se ostvaruje ono što je iznio moj zamjenik Željko Jovanovic da je iz policijskog vrha dan nalog da se hitno u Rijeci mora nešto naci i podici kaznena prijava protiv nekoga, ustvrdio je rijecki gradonacelnik.

Upozorio je i da je on treci clan Predsjedništva SDP-a protiv kojega je u proteklih mjesec dana podnesena kaznena prijava. - Necu dopustiti blacenje ugleda grada, suradnika i mene. Necu dopustiti da Rijeka bude dio igrokaza o korumpiranosti svih i svakoga jer nismo svi isti, dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter