Oberkraineri stižu u Oprtalj

Oberkraineri ove subote u Oprtlju (G. Č. Š.)
Oberkraineri ove subote u Oprtlju (G. Č. Š.)

Alpe Adria Oberkrainer Fest, međunarodni susret popularnih oberkrainera, orkestra i grupa na narodnim instrumentima, u svom šesnaestom izdanju ugostit će izvođače iz Hrvatske i Slovenije koje povezuje njegovanje istog glazbenog izričaja. Posjetitelji će imati priliku uživati u nastupima Ansambela Juhej, Ansambela Vagabundi, Ausswinkl muzikanata, Nike Polesa te show banda Prijatelji kao i gostima iznenađenja.

Oprtaljski folk fest ponosan je vlasnik tri prestižne titule - najdugovječnijeg oberkrainer festivala, jedinog istarskog i jednog od rijetkih u Hrvatskoj. Središnja je to ljetna oprtaljska fešta.  - Susret oberkrainera uz domaće goste privlači i turiste koji ljetuju u Istri, posebice iz Slovenije, Italije i Austrije, iz područja koji baštine takav glazbeni izričaj, istaknut će oprtaljski načelnik Aleksander Krt.

Trodnevni sadržaji započinju u petak u 21.30 sati koncertom Klape Motovun na kojem će kao gošće na trgu ispred župne crkve nastupiti Le Parentine. Prvi je to puta, napominje Krt da je uveden petak kao dan za drugačiju glazbu.

U subotu u 10 sati s radom započinju članovi tradicionalne Likovne kolonije, a u 20 sati u Loggi se otvara izložba radova likovne kolonije. Središnji sadržaj, susret orkestara i grupa na narodnim instrumentima na trgu ispred župne crkve započinje u subotu u 21.30 sati, a zabava i ples uz Ansembel Vagabundi na trgu kod Loggie u 23 sata uz promotivnu degustaciju crnog ljetnog tartufa. U nedjelju u 10 sati započinje gađanje glinenih golubova, u 21 sat koncert uspješnih mladih pjevača Istarske županije Mali veliki mikrofon -  voditelja Alana Poropata, a potom slijedi tradicionalna zabava uz Duo Laguna. Organizator je Turistička zajednica Općine Oprtalj, a pokrovitelj Općina Oprtalj. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter