Obdukcija potvrdila da je župnik iz Zavalja ubijen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obdukcija tijela svećenika Mile Ivančića potvrdila je da je on ubijen i da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, izjavio je u nedjelju u Bihaću županijski tužitelj Senad Ljubijankić koji vodi istragu o ovom zločinu.

Ljubijankić je pojasnio da se ovaj slučaj za sada tretira kao teško ubojstvo, no nije mogao potvrditi je li riječ o koristoljublju s obzirom na toda u dosadašnjem tijeku istrage još nije utvrđeno nedostaje li što iz župne kuće u kojoj je i pronađeno svećenikovo tijelo.

Komesar policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić rekao je da je Ivančićevo tijelo pronašla župljanka Mirjana Dujmović koju je župnik dan ranije zamolio za pomoć u čišćenju kuće.

Tijekom policijskog očevida utvrđeno je da su župniku Ivančiću nanesne teške tjelesne ozljede, posebice na području glave, a policija je zaključila kako sve navodi da je riječ o ubojstvu s obzirom na to da ozljede ukazuju na udarce u glavu kamenom.

Policija smatra da je ubojstvo počinjeno u petak.

Provalnici koji još nisu pronađeni župnu su kuću u kojoj je boravio velečasni Ivančić već opljačkali 1. ožujka, a također nepoznati počinitelji su mu pred protekli Božić ukrali 25 tisuća kuna.

Velečasni Mile Ivančić (78), svećenik Gospićko-sinjske biskupije, bio je župnikom župe Zavalje kod Bihaća u Bosni i Hercegovini još od 1997. godine. Ove je godine navršio 50 godina svećeničke službe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter