Obamini suradnici: Hillary za potpredsjednicu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbliži suradnici američkog predsjednika Baracka Obame razmatrali su mogućnost da se za položaj američkog potpredsjednika u drugom Obaminu mandatu umjesto Joea Bidena kandidira Hillary Clinton, prenosi New York Times.

Prema knjizi "Double Down" novinara Marka Halperina i Johna Heilemanna najbliži Obamini suradnici tajno su i temeljito proučavali mogućnost takva poteza o kojem su dugo kružile glasine. Na kraju su ipak odlučili da ulazak bivše američke državne tajnice Hillary Clinton u Obamin tim neće bitno pridonijeti Obaminoj snazi.

Tadašnji predstojnik ureda američkog predsjednika William Daley kazao je za New York Times da je on osobno proučavao niz mogućnosti od kojih je i to bila jedna. "Trebate se sjetiti da je predsjednik tada bio u lošoj poziciji pa smo se pitali što da činimo", kazao je Daley.

Obama je na kraju, u timu s Bidenom, 2012. uvjerljivo osvojio drugi mandat. Prema knjizi Obama je smatrao da je suprug Hillary Clinton, bivši predsjednik Bill Clinton naporan. "Drag mi je,... ali dozirano" kazao je, prema knijzi, Obama jednom od suradnika nakon partije golfa u rujnu 2011. koju nisu ni završili. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter