Obama: Ryanu dobrodošlica u utrku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki predsjednik Barack Obama nazvao je kongresnika Paula Ryana ideološkim liderom Republikanske stranke u Kongresu, u svom prvom komentaru na Ryanov izbor za republikanskog potpredsjedničkog kandidata na izborima 6. studenoga.

"Jučer je moj protukandidat Mitt Romney izabrao svog partnera na listiću, ideološkog lidera republikanaca u Kongresu, Paula Ryana. Poznajem ga, čestitam mu i želim mu dobrodošlicu u izbornu utrku", rekao je Obama na skupu Demokratske stranke u Chicagu u nedjelju navečer.

"On je pošten čovjek, obiteljski čovjek. Artikulirani je glasnogovornik političke vizije Mitta Romneyja. Ali to je vizija s kojom se nimalo ne slažem", kazao je Obama u svom prvom komentaru na Ryanov izbor. 

Republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima u studenome Mitt Romney izabrao je u subotu kongresnika Paula Ryana iz Wisconsina za svog potpredsjedničkog kandidata. Njih će se dvojica suprostavit će se predsjedniku Baracku Obami i potpredsjedniku Joeu Bidenu na izborima 6. studenoga.

Iz Obamina izbornog stožera odmah su u subotu ocijenili da Ryan ima radikalnu i lošu gospodarsku viziju koja će omogućiti ponavljanje katastrofalnih grešaka. Opisali su ga kao tvorca radikalnog proračuna koji su republikanci predložili u Predstavničkom domu i podržavatelja Romneyjeva plana koji predviđa smanjenje poreza za najbogatije i rezanje saveznog proračuna za školstvo. Nacrt proračuna za koji se zauzima Ryan uništit će i sustav zdravstvene zaštite starijih osoba - Medicare, upozorili su demokrati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter