Obama osiguran od ugriza krokodila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Barack Obama trebao bi biti toplo primljen u Australiji kamo ce doputovati u srijedu, a jedna je tvrtka i besplatno osigurala americkog predsjednika protiv ugriza krokodila.

Tijekom dvodnevnog posjeta toj zemlji Obama ce posjetiti Canberru, administrativno središte te Darwin, glavni grad Sjevernog teritorija, podrucje u kojem obitavaju krokodili.

Lokalna tvrtka TIO ovu je priliku iskoristila da se reklamira i najavila da ce osigurati americkog šefa države protiv rizika od ugriza krokodila. Ako predsjednik umre od posljedica ugriza reptila, njegova obitelj ce dobiti 50.000 australskih dolara odštete.

"To je jedinstveni proizvod za jedinstveni prirodni okoliš. Jako smo zadovoljni što smo otvorili policu osiguranja za Obamu, kao uspomenu na njegov boravak u Sjevernom teritoriju", izjavio je Richard Harding, direktor TIO-a koji predlaže taj tip proizvoda vec 20 godina.

Dvije osobe poginu prosjecno svake godine u Australiji od krokodila koji iz slatke prelaze u slanu vodu. Te životinje, nazvane "salties", mogu doseci više od sedam metara dužine i težiti više od tone.


Podijeli: Facebook Twiter