Obama obećao korekcije zdravstvene politike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SAD-a Barack Obama popustio je pod političkim pritiscima njegovih demokrata i u četvrtak objavio plan koji bi osiguravateljima dopustio da na godinu dana obnove planove zdravstenog osiguranja Amerikancima čije bi police inače bile otkazane po planu reforme zdravstvenog sustava nazvanog Obamacare.

Administrativna korekcija koju je ponudio Obama omogućio bi osiguravateljima da 2014. ponude određene planove koji ne ispunjavaju minimalne zahtjeve koje postavlja zakon o zdravstvenoj zaštititi, ali od tih tvrtki traži da navedu na koji način su te police ispod standarda i koje su im alternative.

"Korekcija neće riješiti svaki problem za svaku osobu, ali će pomoći mnogim ljudima", rekao je Obama novinarima u Bijeloj kući. "Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo Amerikancima koji su dobili te obavijesti o otkazivanju".

Korekcija je napravljena kako bi se okončalo sve veće nezadovoljstvo demokrata koji su zabrinuti da bi otkazane police, kao i loš početak vladine internetske stranice za prijavu za osiguranje, mogli ugroziti njihove kandidature za ponovni izbor 2014. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter