Obama obećao da će biti agresivniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savjetnici predizborne kampanje predsjednika SAD-a Baracka Obame u nedjelju su obećali da će Obama biti agresivniji i energičniji u drugoj debati s republikanskim izazivačem Mittom Romneyjem nakon pasivnog i oštro kritiziranog nastupa u prvom sučeljavanju.

Od njihove prve debate 3. listopada ispitivanja javnog mišljenja ukazuju da je uoči izbora 6. studenoga Romney poništio Obaminu prendost. Obama i i Romney ponovno će se sučeliti u utorak na sveučilištu Hofstra u Hempsteadu u državi New York. Treća i konačna debata održat će se 22. listopada na Floridi.

"Predsjednik je, očito, bio razočaran svojim nastupom. Nije ispunio svoja očekivanja", rekao je savjetnik Obamine kampanje Robert Gibbs za CNN-ovu emsiju "State of the Union".

"Znao je to kada je silazio s pozornice, a vidio je i dok je gledao snimku rasprave da mora biti energičniji. Mislim da ćete u drugoj debati vidjeti nekog tko je vrlo strastven u pogledu izbora s kojime se zemlja suočava i da će taj izbor iznijeti pred birače", dodao je Gibbs.

Ne izgleda da je ta najava impresioniorala Romneyjev tim. "Predsjednik može promijeniti svoj stil. Može promijeniti svoju taktiku. Ali ne može promijeniti svoje rezultate i ne može promijeniti svoju politiku. A o tome se radi na izborima", rekao je CNN-u savjetnik Romneyjeve kampanje Ed Gillespie.

"Mislim da je utrka vrlo tijesna. Mislim da vjetar puše u leđa guvernera Romneyja i očito je da ima zamah. Možete to vidjeti po tijeku kampanje, možete to vidjeti u podacima", rekao je Gillespie u odvojenoj izjavi za emisiju "Fox News Sunday". (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter