Obama: Momak tvrdi da je Mitt Romney

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon lošeg nastupa u televizijskoj debati, američki predsjednik Barack Obama uzvratio je udarac svom republikanskom protukandidatu Mittu Romneyju, a njegov izborni stožer najavio je da će naučiti lekciju iz poraza u sučeljavanju u srijedu.

Na skupu u Madisonu, u Wisconsinu, borbeno raspoloženi Obama je poručio da Romney tijekom sučeljavanja nije govorio istinu. "Kad sam izašao na pozornicu, sreo sam srčanog momka koji je tvrdio da je Mitt Romney", kazao je Obama.

"Ali nije to mogao biti Mitt Romney, jer pravi Mitt Romney juri ovom zemljom posljednjih godinu dana obećavajući pet bilijuna dolara poreznih olakšica u korist najbogatijih. Momak na pozornici je rekao da ne zna ništa o tome", kazao je aktualni američki predsjednik. 

Često kritiziranom da je 'drven', Romneyju je agresivan nastup tijekom debate napokon donio pozitivne rezultate u kampanji i anketama nakon niza koraka unatrag posljednjih tjedana. Obama, koji je na pozornici u Denveru, izgledao umoran i bezvoljan, nije iskoristio prigodu da svog protukandidata napadne zbog njegove najkontroverznije izjave u zadnje vrijeme - o "47 posto Amerikanaca" koji žive na državnim jaslama i koji sigurno neće glasati za njega. 

A tri tjedna pošto je ta kriomice snimljena izjava s jednog skupa izašla u javnost, Romney je u intervjuu za Fox u četvrtak rekao da je se potpuno odriče. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter