Obama i Romney izjednačeno u zadnju TV-debatu

Reuters
Reuters

Američki predsjednik Barack Obama i njegov republikanski izazivač Mitt Romney u ponedjeljak, 15 dana prije izbora, ulaze potpuno izjednačeni u anketama u svoju treću i posljednju TV-debatu, posvećenu vanjskoj politici.

U anketi TV mreže NBC i lista Wall Street Journal objavljenoj u nedjelju, Obama i Romney imaju po 47 posto glasova među vjerojatnim biračima, što označava povratak republikanskog kandidata nakon niza krivih koraka, uključujući objavu tajno snimljenog videa u kojem je rekao da je gotovo polovica birača ovisna o državnim davanjima.

Krajnje izjednačena utrka nosi nepredvidivost sve do posljednjeg, intenzivnog kruga kampanje i povećava važnost izravnog ogleda dvojice kandidata za Bijelu kuću u ponedjeljak navečer u Boca Ratonu, na Floridi.

U završnoj raspravi koju će moderirati Bob Schieffer s CBS News-a, Obama i Romney ponudit će različite poglede na američku ulogu u svijetu, a glavne teme vjerojatno će biti Iran, Sirija, Libija, izraelsko-palestinski pregovori i odnos prema Kini, navode američki mediji.

Iako bi s iskustvom predsjednika i vrhovnog zapovjednika trebao biti apsolutni favorit u raspravi o vanjskoj politici s Romneyem, iza kojeg je samo jedan guvernerski mandat, Obama će se u Boca Ratonu suočiti s protivnikom koji je pridobio veliku potporu birača kritizirajući Obaminu vanjsku politiku kao slabu, oklijevajuću i ometanu njegovim ciljem da bude ponovo izabran. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter