Obalni kolektor: U tijeku najzahtjevniji dio radova

Radovi u Flaciusovoj ulici (M. ANGELINI)
Radovi u Flaciusovoj ulici (M. ANGELINI)

Izgradnja obalnog kolektora u Puli napreduje, a posljednji sektor u Flaciusovoj ulici ujedno je najzahtjevniji u tom dijelu, s obzirom na dubinu polaganja od šest metara, kao i blizinu zgrade pošte s jedne te zida brodogradilišta s druge strane.

Do kraja dionice preostala su još 74 metra iskopa ili šest kampada po 12-ak metara. Očekujemo da bi se s iskopima započelo tijekom sljedećeg tjedna. Ovo ukazuje na izuzetnu složenost radova u zadnjem dijelu Flaciusove ulice, te iziskuje dobro pripremu i organizaciju radova, kvalitetno razrađenu dinamiku, kao i usklađenost svih faza radova. Iz ovog je evidentno da će završetak radova u Flaciusovoj ulici, i puštanje dionice u promet, prije svega ovisiti o uvjetima i tehnologiji izgradnje kao i novim potencijalnim arheološkim nalazima.

Paralelno s aktivnostima u Flaciusovoj ulici, radovi se odvijaju i na dionici unutar brodogradilišta Uljanik. Postavljanje cijevi kolektora pored upravne zgrade unutar brodogradilišta onemogućeno je zbog trajanja arheoloških radova koji bi prema najavama trebali završiti ovaj tjedan što bi omogućilo nastavak izrade zaštite građevne jame, kao i početak polaganja kolektora u ovom dijelu gradilišta.

Na kraju, izgradnja dionice Valkane, kojom se proširuje kapacitet kako bi mogao prihvatiti vode obalnog kolektora koje će tamo usmjeriti crpne stanice, ide prema zacrtanoj dinamici te su od ukupno 635 metara, za polaganje preostala još 43 metra i to uz sam uređaj za pročišćavanje. Prema planiranoj dinamici, radovi bi na ovoj dionici trebali završiti početkom sljedećeg mjeseca. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU .


Podijeli: Facebook Twiter