Obalna straža pomogla imigrantima na plutajucoj jedrilici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brod Obalne straže "Hrvatska Kostajnica" stigao je sinoc oko 22 sata u pomoc 65-orici azijsko-africkih imigranata na motornoj jedrilici u podrucju ZERP-a, južno od Mljeta, koja zbog kvara na motoru vec dva dana pluta na moru, izvijestilo je rano jutros Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama.

Posada broda Obalne straže zasad ne može utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika ne želi izjasniti, a buduci da se jedrilica nalazi u medunarodnim vodama, pripadnici Obalne straže ne mogu postupati bez privole zapovjednika jedrilice.

Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana zasad su podijeljeni voda, hrana i lijekovi. Medu imigrantima su, prema ranije objavljenim podacima dvije osobe u teškom zdravstvenom stanju.

Jedrilica je pod nepoznatom zastavom plovila iz Grcke prema Italiji, a zbog kvara motoru pluta na moru vec dva dana.

Posada 25-metarske jedrilice pomoc je zatražila jucer oko devet sati putem Centra 112 Dubrovnik, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za uskladivanje traganja i spašavanja na moru uputila je na poziciju plutajuceg broda turski teretni brod "Ilhan Aga" i nakon toga brod Obalne straže. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter