OB Pula:Još nepoznato tko je odgovoran za nabavu CT-a

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Pulska bolnica još nije pojasnila tko je odgovoran za loše pripremljenu javnu nabavu CT uređaja koju je nedavno poništila radna skupina Ministarstva zdravlja.

Naime, u svom obrazloženju Ministarstvo je navelo da se spomenuta javna nabavka u pulskoj bolnici poništava jer je jednoglasno zaključeno da kod pripreme natječaja i izrade tehničke specifikacije u konkretnom postupku nisu bili ispunjeni minimalni standardi transparentnosti.

Pitali smo sanacijsku upraviteljicu dr. Irenu Hrstić tko je za to odgovoran i što se dalje planira s nabavkom uređaja koji je bolnici prijeko potreban.

Ona potvrđuje da su prošlog tjedna primili dopis ministarstva u kojem se predlaže poništavanje otvorenog postupka javne nabave za MSCT, dodajući da stručne službe bolnice taj dopis analiziraju. No, tko je "kiksao" - nije pojasnila. Na konkretno pitanje tko je u ime pulske bolnice pripremao i vodio postupak javne nabave i što je bilo sporno nismo dobili pojašnjenje.

"Obzirom da je rok za donošenje odluke o odabiru, odnosno poništenju postupka 90 dana od dana javnog otvaranja ponuda što ističe 17. studenog ove godine, preostalo je dovoljno vremena za donošenje odluke te će te o njoj biti pravovremeno obaviješteni," odgovorila je dr. Hrstić.

Istovremeno, sve su kraći rokovi u kojem bolnica u ponovljenom odabiru treba odlučiti tko će graditi novu bolnicu. Naime, početkom rujna odluku stručnog povjerenstva koje je za izvođača odabralo splitsku zajednicu ponuđača Lavčević poništila je Državna komisija za kontrolu javne nabave koja je odlučila da je dio žalbi koje su uputili tvrtke tvrtka Zagrebgradnja i Vianini Lavori S.p.A iz Rima bile utemeljene. Bolnica je žaliteljima trebala podmiriti troškove u iznosu od 200 tisuća kuna.

Valerio Drandić zamjenik predsjednice povjerenstva koje je odabralo izvođača radova potvrdio nam je jučer da je bolnica taj iznos podmirila u roku, kazavši da je novac izdvojen iz redovnog poslovanja bolnice. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter