OB Pula: Radiologija do kraja tjedna bez grijanja

Pulska radiologija (D. MEMEDOVIĆ)
Pulska radiologija (D. MEMEDOVIĆ)

"Bio sam na snimanju na radiologiji u pulskoj bolnici i smrznuo sam se. Pa u čitavoj zgradi uopće nema grijanja. U čekaonici se smrzavaju i stari ljudi, a možete misliti kako im je kad se moraš skinuti u kabini i obaviti rendgensko snimanje na ledenom stolu, s ledenom sondom… I medicinske sestre sjede za šalterima u vestama. Pa zašto im ne nabave obične električne grijalice za početak?" - govori nam jedan Puljanin, koji nam se jučer javio u redakciju.

Zgrada dijagnostike, prema riječima sanacijske upraviteljice Opće bolnice doc. dr. sc. Irene Hrstić, već odavno je ostala bez priključka na kotlovnicu zbog radova na gradilištu nove bolnice, izmještanja instalacija i zamjene starih cijevi novima. No, tek se sada na odjelima to i osjetilo zbog naglog zahlađenja.

- Postavljanje novih cijevi se užurbano izvodi i, prema informacijama s gradilišta, do kraja ovog tjedna, najranije do srijeda, očekujemo završetak radova. Očekujući ovaj problem, učinili smo upravo to što navodi ovaj pacijent - dostavljene su grijalice za prostorije gdje se obavljaju snimanja. Nadalje, predložili smo voditeljima djelatnosti u Zagrebačkoj ulici koje su ostale bez grijanja da neke zdravstvene usluge prenaruče za sljedeći tjedan, kaže dr. Hrstić. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter