OB Pula: Dr. Hrstić v.d. ravnateljice, uskoro natječaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća pulske Opće bolnice vršiteljicom dužnosti ravnatelja bolnice imenovana doc. dr. sc. Irena Hrstić, dosadašnja sanacijska upraviteljica. Međutim, s tom se odlukom Upravnog vijeća, iako su osnivačka prava nad bolnicom vraćena Istarskoj županiji, u roku od osam dana mora očitovati ministar zdravlja Dario Nakić. Pravni savjetnik, sada već v.d. ravnateljice bolnice Goran Paić pojašnjava da se obvezna suglasnost resornog ministra, koja je ugrađena u nedavno usvojen tzv. zakon o prekidu sanacije javnih ustanova, odnosi i na v.d. ravnatelja, a ne samo budućeg ravnatelja bolnice koji će se birati na javnom natječaju.

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i imenovanju v.d. ravnatelja bolnice do zaključenja natječaja za ravnatelja, za koji ćemo se potruditi da bude raspisan u roku od mjesec dana. Što i kako dalje? Mislim da smo dosad jako dobro vodili bolnicu i idemo dalje u istom pravcu, nastavljamo započete poslove, kaže doc. dr. sc. Irena Hrstić, v.d. ravnatelja pulske bolnice koju je kao sanacijska upraviteljica vodila od sredine srpnja 2013.

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća za predsjednika je izabran Valerio Drandić, načelnik Županijske uprave, koji je na toj funkciji bio i prije početka sanacijskog programa. Uz njega, predstavnici Županije u Vijeću su Duško Kišberi, pročelnik Kabineta župana, i dr. Vlasta Kocijančić. Zaposlenike bolnice, pak, zastupa samo dr. sc. Lorena Honović, koju je delegiralo Stručno, odnosno doktorsko vijeće, jer peti član Upravnog vijeća kojeg bira Radničko vijeće nije imenovan. Nije ni mogao biti imenovan, pojašnjava Goran Paić, jer Radničko vijeće u bolnici nije konstituirano, izbori su propali u dva navrata. Dakle, do daljnjega Upravno vijeće bolnice imat će četiri člana.

- Radničko vijeće daje neposredno predstavnika u Upravno vijeće bolnice, ali dok se ne konstituira ne mogu to učiniti. Na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća, osim odluke o imenovanju dr. Hrstić v. d. ravnatelja, donijeli smo i odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja bolnice. Želimo to što prije riješiti. Zakon vršitelju dužnosti dopušta mandat od dva puta po šest mjeseci, ali mi ćemo u narednih mjesec dana raspisati javni natječaj. Procedura je sljedeća: natječaj mora biti otvoren 15 dana od objave, posebno povjerenstvo bira, a Upravno vijeće donosi odluku o izboru ravnatelja, slijedi rok za žalbe i potom se imenuje ravnatelj, kaže Valerio Drandić. (D. PALIBRK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter