Oasis objavljuju reizdanje albuma "Definitely Maybe"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manchesterski sastav Oasis objavit će 19. svibnja reizdanje njihovog debitantskog albuma iz 1994. "Definitely Maybe" čime će obilježiti 20. godišnjicu njegova izlaska, piše časopis Uncut.

Remasterizirana verzija od publike i kritike prihvaćenog albuma prvijenca bit će nadopunjena rijetkim i neobjavljenim singlovima.

Radi se o prvom reizdanju u novoj seriji reizdanja pod nazivom "Chasing The Sun" diskografske kuće "Big Brother Recordings", a ove godine uslijedit će i reizdanja Oasisovih albuma "What's The Story (Morning Glory)" i "Be Here Now".

Obljetničko izdanje "Definitely Maybe" izaći će kao standardni CD i digital download originalnog albuma, posebno izdanje na tri diska s rijetkim i demo snimkama, 12" vinil LP sa sadržajem bonus CD-a dostupnim za besplatni download, i kao Deluxe Box Set s LP-om i CD-ovima.

Bend će objaviti i reizdanje svog singla 'Supersonic' na 12" vinilu povodom ovogodišnjeg Dana prodavaonica ploča (Record store day), 19. travnja.

Bonus materijali uključit će samostalni singl "Whatever", dosad neobjavljene akustične verzije pjesama "Live Forever" i "Shakermaker" snimljene u Parizu, ranu demo snimku pjesme "Half The World Away" snimljenu u hotelskoj sobi Noela Gallaghera u Tokiju, demo rijetke pjesme "Strange Thing" i live snimku "Sad Song" snimljenu tokom nastupa na "Manchester Academy".

Ograničeno izdanje na kazetama - replika rijetkog izdanja 'Original 1993 Demos', već sada je dostupno na internet stranici www.oasisnet.com, a uključuje i bilješke koje je na omotu 'Definitely Maybe' zapisao producent Mark Coyle. Originalno izdanje objavljeno je u svega osam primjeraka.

Oasis su "Definitely Maybe" objavili u kolovozu 1994., a u Velikoj Britaniji je doživio izravni komercijalni i kritički uspjeh zauzevši na britanskim ljestvicama albuma prvo mjesto te je tamo bio najbrže prodavan debitantski album svih vremena.

Obilježio je i početak njihova uspjeha u Americi, gdje je prodan u milijun primjeraka, unatoč tome što je na Billboardovoj ljestvici najprodavanijih albuma zauzeo tek 58. mjesto. Diljem svijeta prodan je u 15 milijuna primjeraka te je općenito prihvaćen od strane kritike.

Njime je, zajedno sa Blurovim albumom "Parklife", potaknuta revitalizacija u britanskoj pop glazbi sredinom devedesetih nazvana "britpop", a još uvijek se pojavljuje u mnogim 'best of' listama. U lipnju 2006., časopis NME proglasio ga je najboljim albumom svih vremena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter