O životu istarskog covjeka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz brojne prijatelje i posjetitelje u cetvrtak je u MMC-u Luka predstavljen videospot za pjesmu "Dragi kamen (The rock we love)" Bruna Krajcara te skladatelja i producenta Nenada Bacha. Rijec je o pjesmi s albuma "Mate Balota" na kojem je Krajcar, u suradnji s brojnim eminentnim glazbenicima - Oliverom Dragojevicem, Tamarom Obrovac, Radojkom Šverko, Lidijom Percan, Meri Cetinic i drugima, uglazbio stihove Mije Mirkovica. Za taj je album ove godine nagraden i Porinom u kategoriji najboljeg etno albuma.

Spot je režirala mlada zagrebacka redateljica Mirna Brkanovic, koja je diplomirala 2005. na filmskoj akademiji u Münchenu. Ona nije bila na promociji, a o spotu je, uz Krajcara i Bacha (koji se videolinkom uživo javio iz New Yorka), govorio i Željko Brkanovic, pocasni predsjednik Hrvatskog društva skladatelja. "U ovom se spotu sjajno prikazuje život istarskog covjeka. Snimljen je u prekrasnom ambijentu - Raklju, i to u jednom danu. Gledajuci spot gotovo da ne primjecujemo da Nenad i Bruno pjevaju na dva razlicita jezika - hrvatskom i engleskom", istaknuo je Brkanovic.

Bach je kazao da je Krajcar kroz ovaj projekt o Mati Baloti uspio promovirati glazbeni jezik Istre. "Spot je zapravo nastao sasvim spontano. Jedan od razloga zbog kojeg sam pristao na ovu suradnju jest i cinjenica da je spot režirala redateljica koja je prvenstveno filmski redatelj, a ja volim taj filmski jezik. Zaista sam uživao u svemu ovome", kazao je Bach.

"Tog dana kad smo snimali spot u Raklju odjednom je pocela padati kiša i mislio sam da ce sve propasti. Srecom, kasnije se razvedrilo. Mislim da ovaj spot na vrlo dobar nacin ocarava naše karaktere, ali i ambijent u kojem smo snimali. Nadam se da ce se spot svidjeti ljudima i prikazivati na televiziji te i na taj nacin promovirati Istru", ispricao je Krajcar.


Podijeli: Facebook Twiter