O važnosti jačanja kreativnog sektora


Pula će, kao finalist natjecanja za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020., ugostiti glavnog direktora Creative Industries Styria Eberharda Schrempfa koji će u petak 26. veljače s početkom u 11 sati u Kinu Valli održati predavanje o važnosti jačanja kreativnog sektora i njegove implementacije u sve segmente ekonomije, gospodarstva, turizma i društva u cjelini.

Creative Industries Styria mrežna je organizacija koja podupire kreativne industrije u Štajerskoj, ali i šire, i čija je glavna misija jačanje i razvoj kreativnih industrija u Štajerskoj. Fokusirana je na koordinaciju širokog spektra kreativnih aktivnosti i teži razvoju i pozicioniranju tih aktivnosti unutar cjelokupne ekonomije Graza i Štajerske. Uloga CIS-a je medijacija i kontaktiranje velikog broja kreativnih tvrtki i partnera koji su zainteresirani za suradnju i partnerstvo.

UNESCO je 2004. godine osnovao mrežu kreativnih gradova te je danas u nju uključeno više od 40 gradova iz tridesetak zemalja. Austrijski grad Graz, Europska prijestolnica kulture 2003. godine, danas je poznat i kao Grad dizajna. Ovu je prestižnu UNESCO-vu titulu Graz dobio 2011. godine i danas se smatra kreativnim središtem, ne samo austrijske pokrajine Štajerske, već i šireg područja.

Nakon predavanja planirano je vrijeme za diskusiju i razgovor s gospodinom Schrempfom. Predavanje je na engleskom jeziku, a planirano je trajanje do 13 sati. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter