O Sveucilištu dosad objavljen 761 clanak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Sveucilišnoj knjižnici u petak je otvorena izložba studentskog multimedijalnog projekta "Medijska zbirka pulskog Sveucilišta" u cijoj je izradi sudjelovalo 50 studenata preddiplomskog interdisciplinarnog studija Kultura i turizam.

U sklopu obaveznog kolegija Odnosi s medijima pod mentorstvom asistentice Tijane Vukic Stjelja studenti su imali zadatak pratiti kolicinu i sadržaj objavljenih priloga o Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli od njegova osnutka 29. rujna 2006. do 31. listopada 2010., i to u regionalnom dnevnom tisku te na portalima.

Proizašlo je da je o pulskom sveucilištu tijekom ovog razdoblja objavljen 761 clanak, a po kolicini prednjaci Glas Istre s 478 novinarskih tekstova.

- O pulskom sveucilištu u medijima se govorilo mnogo i gotovo se ništa na sveucilištu nije dogodilo a da mediji to nisu popratili. Iako se stjece dojam da se u novinama piše samo negativno, iznenadio nas je podatak da je oko 70-80 posto tekstova pozitivno intonirano, kazala je Vukic Stjelja. Istaknula je da ova izložba nije posvecena samo sveucilištu, vec i medijima.

Tijekom tri godine studenti su potrebnu gradu prikupljali u Sveucilišnoj knjižnici, nakon cega su analizirali njihovu kolicinu i sadržaj ovisno o temama, zastupljenosti sveucilišnih odjela u clancima, ton objavljenog priloga i novinarske vrste što su naposljetku prezentirali u obliku izložbe.

Izložbu je otvorio rektor Robert Matijašic koji je ustvrdio da se veliko zanimanje medija za sveucilište ogleda i na samom otvaranju koje su popratili brojni novinari.

Za glazbeni ugodaj pobrinuli su se studenti s Odjela za glazbu, a otvorenju je prisustvovao procelnik gradskog odjela za obrazovanje Erik Lukšic te procelnik nadležnog sveucilišnog odjela Valter Boljuncic.

Bogata medijska zbirka pulskog sveucilišta prezentirana je s jedne strane na klasican nacin kroz 19 plakata s isjeccima iz Glasa Istre, ali takoder i kroz elektronski prikaz priloga iz ostalih medija. Izložba koja kroz oci studenata pokazuje odnos medija prema njihovom sveucilištu otvorena je do 25 veljace.


Podijeli: Facebook Twiter