O suvremenoj književnosti za djecu

Tatjana Pokrajac Papucci
Tatjana Pokrajac Papucci

Dvije istarske spisateljice, Tatjana Pokrajac Papucci i Carla Rotta, gošće su prve ovosezonske mjesečne tribine Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, koja će se pod nazivom "Suvremena književnost za djecu u Istri", uz vođenje književne kritičarke Vanese Begić, održati večeras s početkom u 18 sati u Klubu hrvatskih književnika (Sv. Ivana 1).

Dječja spisateljica Tatjana Pokrajac Papucci (Pula, 1957.) objavila je 1994. prvu slikovnicu "Stonoga bosonoga" (Ljubljana, 1994.) koja je nagrađena na tršćanskom međunarodnom književnom natječaju "Riječi bez granica/Parole senza frontiere". Objavljivala je pjesme u dječjim časopisima i listovima za djecu (Smib, Zvrk, Tintilinić, Ružmarin, Radost), a 2005. knjigu za djecu "Mašta radi svašta", godine 2014. zbirku pjesama za djecu "Zašto baš to" i slikovnicu "Mala slikarica". Ove je godine objavila knjigu "Iščen bičve". Živi u Rovinjskom Selu.

Carla Rotta (Pula, 1960.), kolegica novinarka i urednica dnevnika La Voce del Popolo prošle je godine prevela na talijanski kultno djelo Vladimira Nazora "Veli Jože", a radi se o prvom integralnom prijevodu na talijanski izdanja iz 1930. godine. Uspješno piše i za djecu, a svoje je priče za djecu objavila u knjizi "Baffolesto e codacorta". Carla Rotta dobila je 2007. godine prestižnu književnu nagradu "Citta' di Salo' 2007" za knjigu "Femminile singolare", sa suptilnim pripovijetkama čije su protagonistkinje žene. Dobitnica je niza priznanja u Hrvatskoj i Italiji, a radovi su joj objavljeni u brojnim časopisima i antologijama. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter