O sudbini zaposlenika pulske bolnice nitko ni riječi

Još se ne zna kad će pulska bolnica doći na red za sanaciju (M. MIJOŠEK/arhiva)
Još se ne zna kad će pulska bolnica doći na red za sanaciju (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nakon što je Istarska županija još u siječnju pulsku Opću bolnicu predala na upravljanje državi, ni pacijenti ni zaposlenici još nemaju nikakvih informacija što će se u bolnici zbivati. Već sada su u javnost izašle informacije da bi zbog novog sustava funkcioniranja bolnice znatan broj zaposlenika mogao ostati bez posla, a spominje se i smanjivanje plaća te ukidanje određenih djelatnosti.

Nepoznato je i tko će naslijediti sadašnjeg ravnatelja Lemsa Jerina i čelništvo bolnice, koje u procesu sanacije treba voditi sanacijski ravnatelj i tročlano sanacijsko vijeće. Sve te nedoumice s pravom muče više od tisuću zaposlenika najveće zdravstvene ustanove u Istri, stoga smo odgovore zatražili od nadležnog Ministarstva zdravlja.

Na upite o smanjivanju plaća, ukidanju djelatnosti i mogućim otkazima, ali i osobama koje će preuzeti vodstvo bolnice nismo dobili niti jedan konkretan odgovor. O početku sanacije ništa više nije znao reći ni ravnatelj Lems Jerin, koji je dodao tek da se o svemu čeka mišljenje Ministarstva zdravlja.

Glasnogovornica tog ministarstva Tamara Marinković pak ističe da nikada nisu spominjani otkazi ili smanjivanje plaća, rekavši da je još nepoznat datum početka sanacije. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Pulsko Gradsko vijeće o bolnici

Sinoć je održana tematska sjednica pulskog Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom standardu u Puli te analiziralo stanje u Općoj bolnici. Medicinsko i financijsko poslovanje bolnice iznijeli su ravnatelj Lems Jerin i predsjednik Upravnog vijeća Valerio Drandić ponovivši poznatu financijsku problematiku, da bi potom uslijedila rasprava između liječnika. U raspravi su se čula oprečna razmišljanja vladajućih i najjače oporbene stranke Ladonje. (G. R.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter