O sudbini TE Plomin trebaju odlucivati gradani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kompletna studija utjecaja na okoliš za projekt termoelektrane Plomin C mora ici na doradu, porucio je istarski župan Ivan Jakovcic upitan za komentar jucerašnjeg sastanka u Zagrebu na kojem je povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i pod pritiskom istarskih clanova povjerenstva - županijskog procelnika Josipa Zidarica, labinskog gradonacelnika Tulija Demetlike te kršanskog nacelnika Valdija Runka - odlucilo da studija mora na doradu jer izradivac, zagrebacki Ekonerg, nije dao odgovore na sva "otvorena" pitanja.

- Ljudi u povjerenstvu i predstavnici iz Istre koji su bili na tim pozicijama, kao i ja osobno, to smo govorili vec i ranije. Prijašnja vlast nije imala razumijevanja za to, a ocito sadašnja mijenja plocu i to je pozitivno. Kompletna studija treba ici na doradu.

Ja sam to i danas rekao Ministarstvu zaštite okoliša, koje je najkompetentnije u tom dijelu. S druge strane, opcine Labinštine i Grad Labin su institucije koje moraju odlucivati o daljnjoj sudbini termoelektrane, a tu su i gradani.

Istarska županija ima jasan prostorni plan, država takoder ima jasan program i nadam se da ce ova naša Vlada napokon razumjeti pozicije i da cemo otvoreno razgovarati o tome kakva ce biti zamjenska termoelektrana u Plominu, rekao je Jakovcic.

Dodao je da su istarski clanovi povjerenstva poslali jasnu poruku, a ona je da se izgradi termoelektrana na plin. (V. HABEREITER)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter