O Puli, astronautima i kazalištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbogatiji Dorucak s autorom što se tice ponudenog menija, a u publici je nakratko bila i predsjednicka kandidatkinja Vesna Pusic, bio je i posljednji na ovogodišnjem Sajmu knjiga. S Vojom Šiljkom o raznim je temama u ležernome tonu razgovarao Vladimir Stojsavljevic Vaki, koji je napomenuo da je taj nadimak dobio u djetinjstvu od susjede.

Šiljak se zacudio kako ovaj autor tako detaljno piše o Puli, buduci da je netom objavio knjigu o njoj, kako dobro poznaje taj grad, a da nikada u njemu nije imao prebivalište, na što je Stojsavljevic kazao da voli Pulu te da se mnoge stvari saznaju usmenom predajom.

Stojsavljevic se dotaknuo i dijeta, o tome koliko one razveseljavaju i rastužuju ljude, razvikanih vijesti, kao i cinjenice da je puno toga radio u životu te da je iz svakog posla ponešto naucio. Suradivao je, saznajemo, i s Draganom Živadinovom, potencijalnim kozmonautom. Za sebe je kazao da nema svemirske aspiracije, ali da je družeci se s Živadinovom i s ljudima iz te branše saznao zanimljive stvari. Rekao je da su ljudi koji su poslali Lajku u svemir imali traume jer su znali da se ne može vratiti, a govorio je i o mitu da je Gagarin bio preveliki za svemirski let te da je umjesto njega u svemirsku letjelicu poslan niži covjek.

Govorio je i o svome kazališnom radu, o cinjenici da je radio "Modre prozore" Danka Oblaka, glumio u Kušanovom "Koku i duhovima" te u Copicevoj "Ježevoj kucici" isticuci da, kada se ponovno tiska to djelo, ne navodi se ime autora. Bilo je govora i o cinjenici da se kazališta za djecu ucestalo prepucavaju koje je bolje, kao i o tome da voli puno raditi i da ne zna kojim ce se putem nastaviti njegovo stvaralaštvo.


Podijeli: Facebook Twiter