O psu Šimetu se brinu svi Premanturci

Šime - miljenik Premanture
Šime - miljenik Premanture

Na stranicama udruge Snoopy koja se brine o napuštenim psima mogla se u ponedjeljak pročitati "lijepa priča za laku noć" o psu koji se zove Šime, starosjediocu Premanture koji ima već 12 godina, a o kojem se zajednički brinu mještani.

"Jednom godišnje skupljaju se novci za njegovo cijepljenje i frizuricu. Svi ga vole, što se i vidi po njegovoj manekenskoj građi. I ove godine smo došle po njega da ga odvedemo veterinaru i teti Lei u Salon za šišanje pasa Korgi da mu se poskidaju čvorovi i nakupine opale zimske dlake. Imao je ogroman tumor na stražnjici, koji je također uspješno uklonjen te se Šime vratio u svoje mjesto siguran, sav sređen i mirišljav, spreman za turistkinje koje će i ovoga ljeta obarati s nogu, navode volonterke Snoopyja dodajući da je ova priča dokaz da se "sve može kad se male ruke slože".

Uz zahvalu svima koji brinu o njemu i čuvaju ga kao kap vode na dlanu, jer Premantura bez Šimeta nije Premantura, neka ova priča bude svijetli primjer i ostalima da se pobrinu o psima i mačkama u svojoj okolici. Ako ih već netko ne može udomiti, zajedničkim im snagama ipak valja pružiti ugodan život, kao što oni uljepšavaju život nama. (Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter