O prometu poučno, zabavno i veselo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Simpatična, vesela i poučna. Tako se može u najkraćim crtama definirati nova predstava Teatra Naranča "Pipo u prometnoj džungli" koja je premijerno izvedena u subotu u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra.

Simpatičan Pipo, junak dobro poznat onima koji redovito prate zbivanja Teatra Naranča, koji je do sada bio i zaljubljen te imao svakakve zabavne uskrsne i božićne pustolovine, ovoga je puta od svoje voljene tete Brunhilde dobio na dar interaktivnu igru pod nazivom "Prometna džungla". Otvorivši kutiju upada u pravi šareni svijet zadataka koje mora uspješno završiti ne bi li došao do cilja. Uz pomoć kocke koja govori, popularne Zebre, Semafora kameleona i drugih simpatičnih bića iz džungle, te dakako svoje domišljatosti, simpatičan Pipo savladat će prometne zagonetke i naučiti kako se mora ponašati u prometnoj džungli.

Djeca su sjajno interaktivno sudjelovala, sugerirajući Pipu što da radi, kako da riješi prometne zavrzlame, učeći na taj način o važnosti pravilnog ponašanja u prometu. Sve je to prikazano na vrlo poučan način, nastojeći čim više uključiti najmlađu publiku, a da to ujedno bude i čim zabavnije, te dakako maštovito i kreativno.

Premda je riječ o manjoj formi, kraćoj, bez plesnih i svjetlosnih efekata, djeci se djelo iznimno svidjelo jer je cijelo vrijeme trajala ta komunikacija između publike i Pipa, u interpretaciji nadahnutog Frana Novljana, koji je ujedno i autor i redatelj ove predstave. Za glazbu se pobrinuo Sandro Lučić, dobro uigrani suradnik Naranče, lutke i kostime kreirala je Marina Štembergar, a oslikavanje Martina Gašparović. Uz Novljana, na sceni se pojavila i Gordana Šimić.

Najmlađi su otišli zadovoljni kući, naučivši usput i ponešto novo o prometnoj kulturi na zabavan i kreativan način. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter