O povezivanju Mercatora i Konzuma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktor slovenskog trgovackog lanca Mercator Žiga Debeljak potvrdio je u srijedu da su zapoceli razgovori o strateškom povezivanju Mercatora s Konzumom, te da ce se "preliminarni razgovori" nastaviti iducih tjedana.

"Dogovorili smo se o daljnjim postupcima", rekao je Debeljak, ne otkrivajuci detalje i sadržaj razgovora. Debeljak je pojasnio da je rijec o razgovorima o povezivanju dvaju trgovackih lanaca, a ne o tenderu u pripremi kojim slovenske banke i drugi znacajniji dionicari iz Slovenije namjeravaju prodati 50,03 posto dionica Mercatora strateškom kupcu.

Pojasnio je da je za sada dogovoreno da se o razgovorima s Agrokorom o povezivanju trgovackih lanaca Mercator i Konzum ne obavještavaju javnost i dionicari, do cega ce doci ako dode do bilo kakvih dogovora s Agrokorom.

Koncern Agrokor, kao vecinski dionicar Konzuma, uputio je slovenskom Mercatoru dopis kojim iskazuje interes Agrokora za povezivanje tih dvaju trgovackih lanaca i predlaže zapocinjanje razgovora na tu temu, potvrdeno je u Agrokoru u petak.

U pismu objavljenom na Zagrebackoj burzi, predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todoric iskazuje predsjedniku Uprave Mercatora Žigi Debeljaku interes Agrokora u strateškom povezivanju svojih maloprodajnih operacija s grupom Mercator. S tom namjerom je Agrokor i sudjelovao na nedavnom natjecaju prodaje manjinskog udjela u Mercatoru u vlasništvu Pivovarne Laško, kaže se u pismu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter