O luksuznim putovanjima govorit će i glumica Eva LaRue iz CSI Miamija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od danas u Rovinju boravi 500-tinjak stručnjaka za zdravstveni turizam i turizam općenito, predstavnika javnog i privatnog sektora, koje je u hotelu Lone okupila 7. međunarodna konferencija Health Tourism Industry. HTI konferencija najveći je poslovni skup u Europi posvećen ovoj brzorastućoj turističkoj niši, u kojoj svoju budućnost vide i brojne hrvatske klinike i druge medicinske ustanove. Uz trodnevnu konferenciju o zdravstvenom turizmu, paralelno se održava Europski summit Međunarodne udruge luksuznih hotela (International Luxury Hotel Association), te Festival Taste the Mediterranean.

Konferenciju danas otvaraju ministar turizma Garry Cappelli i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, a potom o zdravstvenom turizmu kao čimbeniku održivog ekonomskog, demografskog i ekološkog razvoja EU-a govore Jonathan Edelheit iz SAD-a, poznati hrvatski genetičar, nekadašnji ministar znanosti prof. dr. sc. Dragan Primorac, te Jai Verma iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Čitav dan traju panel rasprave i prezentacije, a poslijepodne se sudionici mogu pridružiti radionici HGK-a Kupujmo hrvatsko, na kojoj će se susresti s kupcima.

Sutra počinje i dvodnevni Europski summit Međunarodne udruge luksuznih hotela, a prvog dana premijerno će predstaviti novi hrvatski brend Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela, osnovane lani pri HGK-u, dok će u panel-diskusiji o luksuznom turizmu od 11.30 sati sudjelovati i hollywoodska zvijezda Eve LaRue. Gledatelji serije "CSI Miami" sjećaju je se kao detektivke Natalije Boa Viste, ali u svijetu visokog turizma poznata je kao promotorica američke internetske platforme Dot Luxury, čije usluge koriste luksuzni modni brendovi kao što su Prada, Chanel i Louis Vuitton te ekskluzivni hoteli u elitnim turističkim odredištima.

Kroz suradnju s portalom Dot Luxury, gdje vodi svoj putopisni blog, obišla je najčarobnije svjetske destinacije, odsjedala u najboljim hotelima i postala ekspert za luksuzni turizam. U Rovinju će raspravljati na temu što luksuzni hoteli mogu učiniti da ih gosti dožive kao mjesto za ugodan boravak i izvan hotelske sobe, kamo na kraju dana svi žele doći da bi nešto popili, prezalogajili, družili se i zabavili. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter