O ljubavi i erotici romantično i provokativno


Sedmi festival ljubavi i erotike, Casanovafest, održat će se od 25. do 27. lipnja u Vrsaru, objavili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare u vrtu vrsarskog hotela Vista.

Trodnevna manifestacija donosi provokativne filmske projekcije, zabavne i poučne književne večeri i izložbe, zanimljiva predavanja, gastro-afrodizijačke večeri i dva koncerta.

U sklopu književnog programa na repertoaru su tematske erotske razgovore Zorana Ferića s književnikom Senkom Karuzom s otoka Visa, zatim spisateljicom Marinom Krležom te svjetskim putnikom i piscem Robertom Mlinarcem.

U kasnim večernjim satima prikazivat će se recentni filmovi nagrađivanoga francuskog redatelja Francoisa Ozona: Bazen, Mlada i lijepa te Nova prijateljica.

Uz nezaobilaznu ponudu istarskih afrodizijaka (tartufi, oštrige, med, vino, ušećereni bademi, maslinovo ulje, lavanda, školjke i riba) na vrsarskoj će rivi Društvo prijatelja Giostre izvesti Tajnu vrsarske oštrige te vratiti posjetitelje u Casanovino doba.

Na Trg svetog Antona dolazi gošća iznimnog talenta i baršunastog glasa, pjevačica Natali Dizdar, a festival će zatvoriti zabavni Šajeta stand-up koncertom na kojem će zapjevati trenutno najpopularniji istarski vokali Iva Gortan i Gordan Gregurović, objavili su na konferenciji direktorica festivala Mariam Abdelghani, koordinatorica festivala Silvija Burić, direktorica vrsarske TZ Natalija Vugrinec i vrsarski načelnik Franko Štifanić.

U programu se također nalazi izložba "Ars amatoria" o ljubavi i erotici u starom Rimu koja će se otvoriti u četvrtak u Staroj školi. Postavila ju je Kornelija Giunio iz Arheološkog muzeja u Zadru, a ta će arheologinja na terasi hotela Vista održati predavanje s istom temom.

Casanovafest osmislili su Boris Matić i Slobodan Vugrinec kao manifestaciju koja slavi povijesnu povezanost Casanove i Vrsara u kojem je poznati zavodnik boravio u dva navrata, 1743. i 1744. godine. Kao što je i zapisao u svojim opširnim memoarima, ovaj istarski gradić ostao mu je u sjećanju zbog dobrog ića, refoška i lijepih žena.

Festival kroz različite umjetničke sfere - književne večeri, izložbe, stručno predavanje, gastronomske užitke, filmske projekcije erotskih filmova te glazbena događanja - već sedmu godinu zaredom slavi vječnu temu ljubavnih odnosa i promišljanja o njima.

U slučaju kiše programi s vidikovca Casanova održat će se na terasi hotela Vista preko puta stare škole, a ulaz je na sve programe besplatan. U restoranima Riva, Koversada, La Rosa, By Ena, Dvi palme, Fančita i Rotonda, pivnici Belvedere i piceriji Petalon nudit će se Casonova jelovnik po protivnoj cijeni od 150 kuna. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter