O izborima krajem lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas za HTV nakon povratka iz Londona da ce se vladajuca koalicija o datumu održavanja parlamentarnih izbora dogovoriti krajem lipnja, odnosno nakon sjednice Europskog vijeca.

"Nikakve žurbe nema. Cijela situacija je pod kontrolom, a to dokazuje i današnji dan. Mislim da je trenutak da se radujemo uspjehu koji je Hrvatska postigla, uspjehu koji je prepoznala Europska komisija i sigurna sam - zemlje clanice EU-a", rekla je premijerka u zagrebackoj zracnoj luci, upitana hoce li izbori biti prije ili poslije referenduma o ulasku Hrvatske u EU.

Hrvatsku nakon današnje preporuke Europske komisije Vijecu EU-a da se zatvore pregovori s EU-om ocekuje puno rada do potpisivanja pristupnoga ugovora i ulaska u EU, napomenula je.

"Sada još treba pricekati 24. lipnja, nakon toga puno i predano raditi do potpisivanja pristupnog ugovora, nakon toga referendum i nakon toga do samog ulaska u EU puno i predano raditi", porucila je Kosor.

Najvažnije je reci da su svi ovi procesi nepovratni i da sve što se radilo kroz brojne reforme jest za dobrobit gradanki i gradana Republike Hrvatske, naglasila je hrvatska premijerka.

"Možemo samo na trenutak, nekoliko sati odahnuti i onda nastaviti raditi jer nas ceka velik posao vezan za gospodarske projekte. Takoder nastojimo osigurati stabilnost državnog proracuna, ali i ostvariti velike investicije u ovoj godini", rekla je Kosor.

Kosor je zahvalila gradankama i gradanima RH na iskazanom povjerenju te hrvatskim braniteljima i clanovima njihovih obitelji jer, naglasila je, bez njihove ljubavi prema domovini, žrtve i hrabrosti ne bi bilo slobodne, neovisne, demokratske i europske Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter