O istarskoj kuhinji kroz povijest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u cetvrtak navecer je pred brojnom publikom otvorena multimedijalna izložba "Ki sit, ki lacan" posvecena prehrani u Istri. Nositelj ovog zahtjevnog projekta, tijekom kojeg se puno istraživalo, snimalo, kuhalo, obnavljalo predmete i promišljalo, je Arheološki muzej Istre, kao koordinator svih istarskih muzeja.

Izložba kroz razne izloške - od fotografija do jelovnika i drugih predmeta vezanih za kulinarstvo i gastronomiju - progovara o tome što je bila istarska kuhinja u pojedinom povijesnom razdoblju i što se od toga uklopilo u današnje jelovnike, bilo da se radi o jelima pripremljenim u intimi doma ili o istarskoj gastronomskoj ponudi kao sastavnome dijelu istarskoga turistickog proizvoda.

Autori izložbe, koja je otvorena do 15. listopada i može se razgledati svakodnevno od 9 do 23 sata, su Mauricio Ferlin, Franko Lukež i Tajana Ujcic, a dizajn i postav potpisuje Mauricio Ferlin. (V. BEGIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter