WOW Grand Prix vinariji Meneghetti, nagrada Kozloviću

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Fantastičan ambijent zagrebačkog restorana Balon ponovno je poslužio kao idealno mjesto za okupljanje zaljubljenica u vino. Udruga Women on Wine koja već godinama radi na promociji vrhunskih hrvatskih vina proslavila je svoju šestu godišnjicu postojanja uz predstavljanje projekta pod nazivom "Što žene žele". Akcija je to kojom članice udruge afirmiraju domaća vina s ciljem promicanja kulture ispijanja vina, ali i prepoznatljivosti kvalitetnih vina naših poznatih vinskih regija u Hrvatskoj i u svijetu.

WOW-ice izabrale najbolje

Tročlani žiri u čijem su sastavu bile Jasna Mohor iz MIVA vinske galerije, enologinja Ivana Valić te Daniela Drčec, WSET level 2, degustacijom na slijepo odredio je pobjednike za svaku od kategorija u kojima su prethodno prema glasovanju članica udruge izabrani finalisti. Ove godine u kategoriji bijelog vina najveću ocjenu zaslužila je vrhunska Malvazija dubrovačka Tezoro Crvik 2015. Pobjednik među crvenim vinima bio je profinjeni Meneghetti Red 2011., sjajno vino Rosé Pinkert 2016. proslavilo se u ružičastoj kategoriji, dok je kod slatkih vina prvu nagradu uzeo odlični Kozlović Sorbus 2012.

Udruga WOW i ovoga se puta potrudila osigurati posebnu nagradu za vlasnika ukupno najboljeg vina na ocjenjivanju, dobitnika WOW Grand Prixa. Ta čast pripala je istarskoj vinariji Meneghetti za njihovu butelju Meneghetti Red 2011. koja je proglašena ukupno najboljim vinom, pa će tako nekome iz vinarije udruga WOW sponzorirati put u jednu od poznatih svjetskih vinskih regija. Prošle je godine Gianfranco Kozlović obišao vinske puteve Bordeauxa, što je sigurno bilo jedinstveno iskustvo. U duhu ove vinske priče treba svakako spomenuti i događaj održan dan ranije, a riječ je o "It is Kozlović time" u organizaciji vinarije Kozlović. U vinariji su se htjeli zahvaliti svim partnerima, prijateljima, ugostiteljima i ostalim suradnicima, a zabava koju su priredili na terasi luksuznog Esplanade hotela, uz neizostavna kvalitetna istarska vina, pokazala se kao odličan način za to.

Godina sjajnog druženja

Ono što osobito veseli jest činjenica kako je i ove godine udruga WOW uspjela okupiti velik broj vinskih entuzijasta, simpatizerki, stručnjaka te vinarki i vinara koji su zajedničkim snagama još jednom istaknuli vrijednost hrvatskih vina i doprinos koji ono može dati razvoju zemlje. Dodjeli nagrada i proglašenju pobjednika u Balonu, među ostalim, prisustvovali su i predstavnici vinarija Tomac, Meneghetti i Kozlović. Kako bi ovo druženje bilo potpuno, pobrinula su se kvalitetna vina, redom finalisti ocjenjivanja - Epicuria Chardonnay Domaine Koquelicot 2013., Malvasija dubrovačka Tezoro Crvik 2015. i Rajnski rizling Tomac 2016., Rosé Pinkert 2016. i Teuta Prović 2016., Plavac mali veliki Tomić 2011., Teran Benvenuti 2011. i Meneghetti Red 2011. te Bodren izborna berba bobica 2009. i Kozlović Sorbus 2012. (Andrea PANČUR)


Podijeli: Facebook Twiter