O domovima za starije i palijativnoj skrbi

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima priredio je prijem za predstavnike Katoličke crkve koji svoju pastoralnu dužnost obavljaju u župama Pazinštine.

Osvrnuvši se na projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku Krulčić je najavio one koji tek predstoje, a tijekom razgovora nakon protokolarnih razmjena pozdrava najviše pozornosti svećenika privukao je projekt gradnje doma za starije u Pazinu. Ovaj će objekt biti namijenjen osobama kojima je permanentno potrebna tuđa skrb i njega i osobama o kojima nema tko skrbiti, dok će usporeno s projektom doma razvijati i vaninstitucionalna skrb i njega.

Naime, kako je rekao Krulčić, nastoje se stvoriti uvjeti da starije osobe što duže ostanu u obiteljima, a kada to više ne budu mogle da imaju primjerenu skrb i njegu. Svećenike su zanimali i projekti vezani uz palijativnu skrb, za koju će se, kako je rekao Krulčić, prostori urediti u sklopu Doma zdravlja u Pazinu.

Predstavnici Grada i Crkve istakli su dobru međusobnu suradnju, ali i potporu Grada u raznim projektima koje provodi Crkva na Pazinštini. Staropazinski župnik i ravnatelj Biskupijskog caritasa Željko Zec u ime prisutnih svećenika zahvalio se na suradnji i svima zaželio blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2018. godinu. Prijemu su prisustvovali ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Alejandro Castillo Jiménez, župnik Lindara Maksimilijan Ferlin, župni vikar u Zarečju Filip Celent, franjevac Drago Vujević, trviški župnik Anton Žufić i pavlin Ivan Šarić, župnik u župi Zabrežani. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter