"Wow Croatia" osvojio Emmy

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na dodjeli nagrade Emmy proteklog vikenda u San Diegu, dokumentarac pod nazivom "Wow Croatia" dobio je prestižnu nagradu Emmy. Rijec je o dokumentarcu koji promovira turisticku ponudu Hrvatske, a snimili su ga americki novinari Ashley Colburn i John Needden.

Oni su u organizaciji Hrvatske turisticke zajednice u rujnu prošle godine proveli osam dana na studijskom putovanju po Hrvatskoj, a kamerom su zabilježili najljepše kadrove Zagreba, Hrvatskog Zagorja, Samobora, Plitvickih jezera, Smiljane, doline Gacke, Splita, Dubrovnika, Stona i Cavtata s naglaskom na kulturno–povijesnu i prirodnu baštinu, eno i gastronomsku ponudu, hotelski smještaj i nocni život.

"Sve je u Hrvatskoj carobno lijepo i posebno, od hrane, prirode do ljudi i vašeg gostoprimstva. Mladi Amerikanci najbolji su gosti jer se uvijek vracaju tamo gdje se dobro zabave i odmore", rekla je Ashley Colburn, koja je pocetkom lipnja ponovo došla u Hrvatsku tocnije u Medimurje na dodjelu nagrade Zlatna penkala kojom HTZ nagraduje najbolje novinarske uratke stranih medija koji predstavljaju Hrvatsku.

Tom je prilikom Colburn, koja je time Hrvatsku promovirala na kalifornijskom TV kanalu Wealth dobila nagradu za najbolju TV reportažu objavljenu na americkom tržištu. Inace, za Zlatnu penkalu bilo je nominirano 33 novinara s europskih i svjetskih tržišta.


Podijeli: Facebook Twiter