Nulti dan Sea Stara besplatan za građane Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sea Star Festival koji će se održati u umaškom Stella Marisu od 25. do 28. svibnja danas su uz objavu novih iznenađenja najavili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, osnivač i direktor Exit-a Dušan Kovačević i direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

- Nulti dan festivala, 25. svibnja, građani Umaga uz predočenje osobnih iskaznica imat će besplatan ulaz na festival. Također, kao iznenađenje mogu najaviti da će za nulti dan vaterpolisti hrvatske, rumunjske, srpske i crnogorske reprezentacije napraviti performans u laguni u Stella Marisu, kazao je Kovačević i naglasio: "Nakon 20 godina, koliko se bavim ovim poslom, ovakvo uzbuđenje koje vlada pred Sea Star sam rijetko viđao i vjerujem da smo napravili pravu stvar sa dolaskom u Umag i u Istru. Očekujemo posjetitelje iz oko 30 zemalja, a najviše ih dolazi za petak."

Oko sto tisuća ljudi

Bassanese je procijenio da će umaški Sea Star pohoditi između 80 i 100 tisuća ljudi te izrazio zadovoljstvo što se tako veliki event događa u Umagu i što će tih nekoliko dana grad biti pun kao šipak.

- S velikim iščekivanjem očekujemo slijedećih sedam dana kada će započeti mega spektakl za naš grad. Predviđali smo puno manji broj ljudi, u realnim okvirima, no dogodilo se da će posjećenost biti puno veća. Koliko nam godi, toliko nam postavlja zahtjevne pothvate. Puno događanja donosi puno ljudi, puno interesa i posla za sve naše drage sugrađane koji se bave svim aktivnostima, od trgovina do ugostiteljstva. Grad će živjeti i praktički biti budan četiri dana. Moramo imati strpljenja jer turizam nije samo noćenje i spavanje. Grad Umag je dio tog festivala i pravi grad za prave spektakle, kazao je Bassanese.

Traži se krevet više

Direktor TZG Umaga Popović naglasio je važnost festivala u predsezoni, što je vrlo značajna stavka za grad jer će se kapaciteti popuniti gotovo do plafona.

- Uglavnom, da se taj festival ne događa sada u svibnju, Umag bi bio puno prazniji. Veseli me da su kapaciteti u svim hotelskim kućama popunjeni, kao i u privatnom smještaju te se traži krevet više. Valja naglasiti da se ne radi o licenci, već je to umaški festival i tako je brendiran, a radimo u suradnji sa Exit-om. Svi ugostiteljski objekti i smještaj će biti popunjeni i svi će imati udio u festivalu, kazao je Popović.

Festivalska bajka koja se zakotrljala sredinom prosinca prošle kada je objavljeno da Exit pokreće festival u Hrvatskoj na kojem su prvi headlineri The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban & 4 tijekom mjeseci rasla je i rasla, zbog ogromnog interesa duplirala kapacitet sa 12 tisuća na čak 25 tisuća ljudi, proširila se oko cijele lagune Stella Maris resorta i postala najvažnija hrvatska festivalska priča ove godine. Iako je prvotno najavljeno šest pozornica, Sea Star se u konačnici povećao na čak 13 pozornica i izvanglazbenih festivalskih zona. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter