Nulti dan Sajma knjiga

Program posvećenog knjižničarima
Program posvećenog knjižničarima

U iščekivanju sutrašnjeg svečanog otvorenja 19. Sajma knjige u Istri danas je održan Nulti dan sajma, program posvećen knjižničarima. To je bila prilika da knjižničari prije ostalih posjetitelja vide ovogodišnju ponudu i nabave knjige za svoje narodne, stručne i školske knjižnice.

U sklopu stručnog programa održano je predstavljanje Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nazočne su zanimali posebno studijski programi iz arhivistike, informatologije te o važnosti upravljanja baštinom, kao i znanja koje ovi stručnjaci moraju imati.

- Permanentno obrazovanje je itekako važno kod knjižničara i ostalih srodnih struka jer stalno ima puno novosti koje trebaju pratiti i savladati, posebice sa sve većim napredovanjem informacijskih znanosti, kazala je dr. sc. Ana Barbarić, predstojnica Katedre za bibliotekarstvo na tom odsjeku.

U nastavku programa održan je okrugli stol naslovljen "Suradnja nakladnika i knjižničara u digitalnom okruženju: mogući modeli dostave i skrbi za obvezni primjerak", a moderatorica je bila Tatjana Aparac-Jelušić, predsjednica Hrvatskog knjižničnog vijeća. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter