Nudisti smatraju swingere otrovom za naturizam


Akcija Grada Rovinja na suzbijanju swinganja na plažama Punte Križa je za sada uspješna. Na nekadašnjem samoproglašenom "swingerskom raju" više nema raskalašenih orgija, ne samo swingera već i egzibicionista, koje su sa čamaca i izletničkih brodova promatrali brojni znatiželjnici. Plaže na Punti Križa sada su pune naturista, a swingeri, ako ih još ima, povukli su se u gustu makiju i šumu.

Što će se dalje dešavati pokazat će vrijeme. Rovinj i priča o ukidanju "swingerskog raja" našli su se posljednjih dana ne samo u našim već i u inozemnim medijima, posljednji je prekjučer o tome pisao tiražni njemački magazin Stern.

Predsjednik Izvršnog odbora Top Camping turizma Jarko Sladoljev kaže da se Rovinj, koji se promovira kao romantična destinacija, ne želi vezati uz swingerski turizam.

- Na žalost, Rovinj se već našao na swingerskoj karti, i sada je teško spriječiti nešto što se s godinama zalaufalo. U nekim zemljama, kao što je Njemačka, iz koje je izrastao i nudizam, swingerski pokret ima stroga pravila ponašanja. Ako se swingerski turizam u Rovinju ne može spriječiti, možda bi bilo bolje da se ide u kompromis koji bi zadovoljio i jednu i drugu stranu. Valja naglasiti da swingerski pokret nema nikakvih dodirnih točaka sa naturizmom, rekao nam je Sladovljev uputivši nas na Međunarodnu naturističku federaciju.

- Nudisti smatraju swingere otrovom za naturizam. Iako se takve pojave nekad u medijima i javnom mnijenju povezuju s nama, naturizam ni na koji način ne uključuje erotiku ili vulgarnu seksualnost. Poznato je da je naturizam način življenja u skladu s prirodom, kojem je značajka druženje bez odjeće uz razvijanje samopoštovanja, uvažavanja drugih i pažnja prema okolišu, poručila je na naš upit Sieglinde Ivo, predsjednica Međunarodne naturističke federacije. (Aldo POKRAJAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter