Nudio zastupanje, a urbanizacije nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski odvjetnik Branislav Vukojevic nudio je vlasnicima parcela u zaledu perojske uvale Portic zastupanje u postupku urbanizacije te po parceli, kao akontaciju, tražio 350 eura. No, kako nam kaže vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic, te parcele Grad Vodnjan, u cijoj je nadležnosti i Peroj, uopce ne planira urbanizirati.

- Nitko, pa ni taj gospodin, nije se pismeno ni usmeno obratio Gradu Vodnjanu sa zahtjevom za urbanizaciju parcela niti je tamo u planu urbanizacija. Stoga pozivam ljude da ne nasjedaju na takve price. Sramotno je da se uzima novac ljudima, osobito zato što se radi o odvjetniku. Molim tog gospodina da prestane lagati ljude jer urbanizacija kod Portica nije predvidena, rekao je Vitasovic.

Kako smo saznali u Gradu Vodnjanu, njihovoj se pravnoj službi obratilo desetak vlasnika parcela u Peroju kojima je taj odvjetnik nudio svoje usluge, a telefonski su pozivi stizali i iz Zagreba i Slovenije. No, buduci da Grad do cetvrtka nije dobio nikakvu pismenu pritužbu vlasnika parcela, nikome nisu prijavili ovaj slucaj.

Vijecnicko pitanje o Vukojevicevim ponudama na protekloj je sjednici Gradskog vijeca postavila IDS-ova vijecnica iz Peroja Nevija Štokovac. Rekla nam je da su joj se mještani obratili jer su culi za takve slucajeve te su naveli da je odvjetnik tražio novac za svoje usluge, ali nije razgovarala s vlasnicima tih parcela.



Iz Grada Vodnjana dostavili su nam primjerak ugovora o zastupanju u postupku urbanizacije koji je Vukojevic nudio potencijalnim strankama. Prema tom ugovoru, odvjetnik se, nakon što ga vlasnik parcele ovlasti, obvezuje podnijeti zahtjev za urbanizacijom zemljišta na izgradenom i neizgradenom dijelu podrucja nedaleko od uvale Portic, u zoni sporta i rekreacije koja je predvidena prostorno-planskom dokumentacijom Opcine Peroj i Grada Vodnjana.

Vukojevic u ugovoru navodi i da ce prikupiti dokumentaciju potrebnu za donošenje odluke o urbanizaciji te konzultirati strucnjake. Prema tom ugovoru, cijena ugovorenog posla do donošenja odluke o urbanizaciji iznosi 350 eura po parceli.

- Nakon donošenja odluke odredit ce se konacna cijena vezana uz prenamjenu zemljišta imajuci u vidu postojece zakone te eventualne naknadne troškove, navodi Vukojevic u ugovoru ne obvezujuci se na rok u kojem ce postupak biti završen.

Branislava Vukojevica, koji je ujedno odvjetnik opcina Pican i Fažana u sudskim sporovima, u cetvrtak smo u više navrata pokušali kontaktirati, no mobitel mu je bio iskljucen, a u odvjetnickom uredu se nitko nije javljao.


Podijeli: Facebook Twiter