NP Brijuni traži ravnatelja, raspisan natječaj

Sandro Dujmović želi i dalje voditi Nacionalni park Brijuni (M. ANGELINI/arhiva)
Sandro Dujmović želi i dalje voditi Nacionalni park Brijuni (M. ANGELINI/arhiva)

Upravno vijeće Javne ustanove Nacionalni park Brijuni raspisalo je javni natječaj za imenovanje novog ravnatelja nacionalnog parka. Naime, ovih je dana istekao jednogodišnji privremeni mandat v. d. ravnatelja Sandru Dujmoviću.

On je na Brijunima radio kao stručni voditelj prirodne baštine dok je NP-om ravnao Eduard Kolić. Potonji je prije godinu dana premješten na novu dužnost, pomoćnika stručnog voditelja, dok je Dujmović imenovan v.d.-om na godinu dana.

Dujmović, inače diplomirani inženjer biologije, potvrdio nam je da će se javiti na natječaj te da nema informacija o tome hoće li još netko iz ustanove učiniti isto.

Prije Kolića, podsjećamo, ravnatelj Brijuna bio je Ratomir Ivičić, koji je potom preuzeo dužnost direktora tvrtke Brijuni rivijera, a nedavno je imenovan pomoćnikom novog ministra turizma Darka Lorencina.

Novog ravnatelja Brijuna imenovat će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nakon što kandidati budu predali molbe. Uvjeti za to radno mjesto su visoka stručna sprema prirodoslovnog, biotehničkog, ekonomskog, pravnog ili arhitektonskog usmjerenja te radno iskustvo u struci od najmanje pet godina. Svaki kandidat koji se javi na natječaj uz životopis i zamolbu mora priložiti i program rada i razvoja Javne ustanove NP Brijuni.

Natječaj je otvoren do konca idućeg tjedna, a o imenovanju novog ravnatelja ministar će se izjasniti najkasnije 45 dana od njegova zaključenja, odnosno oko polovice svibnja.

Inače, Upravno vijeće NP-a određuje smjernice razvoja ustanove i nadgleda rad cijele ustanove. Do početka ove godine predsjednik tog vijeća bio je Ivičić, koji je podnio ostavku, a na njegovo je mjesto imenovan Nanad Strizrep, pomoćnik ministra Zmajlovića zadužen za Upravu zaštite prirode. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter