Nožem ubio dvojicu zbog djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iza stravičnog subotnjeg krvoprolića ispred noćnog kluba "Heart" u Vojniću, gdje je 21-godišnjak nasmrt izbo dvojicu godinu dana mlađih mladića, stoji sukob oko djevojke.

Ubojica Boško Šapić (21) iz sela Malička kod Topuskog prije nekoliko je tjedana 'prohodao' s izvjesnom Viktorijom J., inače bivšom djevojkom sinoć stradalog Alvina Horvatića (20).

Sukob je počeo u kafiću "Did" u Gvozdu odakle su obojica ubijenih mladića, dok ubojica živi u nekoliko kilometara udaljenom selu. Horvatić, s kojim je u društvu bila i druga žrtva - dvadesetogodišnji Dejan Vučković - tamo su se oko 21 sat posvađali sa Šapićem. Samo sat i pol kasnije ponovno su se sreli u vojnićkom kafiću "Heart", gdje je Šapić ovaj put došao u društvu 'fatalne' djevojke.

Kako su nam prepričali očevici, Horvatić je krenuo u auto po nju, a Šapić je na to izvukao nož. U pomoć prijatelju je priskočio Dejan, no ubojica je bio brži. Nožem mu je prerezao grkljan. Potom je nasrnuo na Horvatića, kojeg je više puta ubo nožem u prsa. Kad je pao, Šapić mu je zadao još jedan, smrtonosni ubod u prsa.

Ubojicu je svladao i do dolaska policije zadržao izbacivač iz lokala. Navodno je Šapić nožem krenuo i na njega, no ovaj mu je spretno izbio oružje, slomivši mu pritom obje ruke.

Jezivo ubojstvo danas je glavna tema na području Vojnića, ali i Gvozda te Topuskog, odakle su akteri događaja.

Kafić "Heart" jutros nije radio. No na sinoćnje dvostruko ubojstvo osim tragova krvi po parkiralištu podsjećaju i deseci lampiona koje su rodbina i prijatelji zapalili za ubijene. Tamo smo zatekli i strica ubijenog Vučkovića, koji nam je vidno potresen tek uspio izustiti kako "niti jedna kazna za ubojicu neće biti dovoljna".

Tri spomenute općine nacionalno su izmiješane. No unatoč činjenici da su ubijeni mladići Hrvati doseljeni iz Bosne i Hercegovine, dok je ubojica srpske nacionalnosti, slučaj kako nas uvjeravaju mještani, nema nacionalnu pozadinu.

U Vrginmostu zastava na pola koplja

Na zgradi Općine Gvozd u Vrginmostu istaknuta je zastava na pola koplja zbog tragične pogibije dvojice mladića, koje je sinoć u Vojniću ispred noćnog bara nožem ubio 21-godišnji mladić iz Topuskog.

Načelnik Općine Gvozd, Branko Jovičić, izjavio je za Hinu kako je gubitak dva mlada života, za tako malo mjesto kao što je Vrginmost, velika tragedija.

Uvjeren sam da je igra nesretnog slučaja da je ubojica Srbin, a ubijeni Hrvati, kazao je načelnik Općine Gvozd, dodavši kako je uvjeren da su točna do sada nepotvrđena nagađanja da je motiv ljubomora.

Zdravko Car, zamjenik karlovačke Županijske državne odvjetnice, potvrdio je Hini da je mladić osumnjičen za ubojstvo, uhićen te se sada nad njim obavlja obrada. (Portal NL, Hina, foto R. FAJT/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter