Novu pulsku bolnicu graditi će Zagrebgradnja

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U drugom ponovljenom postupku novu pulsku bolnicu graditi će zagrebačka tvrtka Zagrebgradnja čija ponuda s uključenim PDV-om iznosi 351,9 milijuna kuna, odlučilo je tako Povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuđača za gradnju nove bolnice.

Po riječima sanacijske upraviteljice dr. Irene Hrstić, ako ne bude žalbi, prvi bageri na terenu kreću pred Božić, a ova je ponuda Zagrebgradnje osam milijuna skuplja od one prethodno izabranog izvođača radova odnosno  splitske zajednice ponuđača Lavčević.

Poznato je da se na odabir te tvrtke žalila upravo Zagrebgradnja koja je sada odabrana kao najpovoljniji ponuditelj, a žalbu je ranije uputila i tvrtka Vianini Lavori S.p.A iz Rima.

Njihove je žalbe Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila kao utemeljene, pa je bolnica morala ponoviti proceduru postupka odabira, a žaliteljima je trebala platiti i nemalih 200 tisuća kuna. Sanacijska upraviteljica sada se nada da neće biti novih žalbi, rekavši da će se to točno znati 6. prosinca kada ističe žalbeni postupak.  (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter