Novu pistu pokrilo 133.500 četvornih metara asfalta

Silna građevinska mehanizacija na pisti pulske Zračne luke (Danilo MEMEDOVIĆ)
Silna građevinska mehanizacija na pisti pulske Zračne luke (Danilo MEMEDOVIĆ)

U Zračnoj luci Pula, izvodi se rekonstrukcija posljednjih metara uzletno-sletne piste ne bi li se ispoštovali zadani rokovi i obećanje, dano još 16. siječnja i s početkom radova, da će posao u cijelosti biti okončan 10. ožujka.

Odličan posao

- S rekonstrukcijom i poslom obavljenim od strane izvođača radova iznimno smo zadovoljni. Uz manje probleme na koje smo nailazili, i koje smo uspješno u hodu rješavali, sve što smo i obećali i najavili ispunit ćemo u zadanom roku, rekao je Svemir Radmilo, direktor aerodroma u Puli, dodavši i da će, ukoliko vrijeme dozvoli  prvi avion na redovnoj liniji iz Zagreba preko Zadra u Pulu sletjeti u petak, u 23 sata.

No, s ponovnim otvorenjem uzletno-sletne piste odličnim vijestima nije kraj. Jer, kako saznajemo ove godine u Zračnoj luci Pula očekuju rekordnu sezonu.

- Ove godine očekujemo oko 600 tisuća putnika, odnosno njihov rekordni broj. U odnosu na godinu ranije to povećanje iznosi nemalih četrdeset posto, veli Radmilo koji svoj i optimizam tvrtke temelji na činjenici da se otvara čak osam linija s četiri nove avio- kompanije. Tom dobrom vjetru u leđa u prilog ide i ova potonja rekonstrukcija piste vrijedna 19,5 milijuna kuna ugovorene cijene radova (bez naknadno dodanih, primjera radi neravnina i slično), ali i četverogodišnji trud uložen u pregovore koji su sada i konačno, došli na naplatu, objašnjava Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter