Novu osnovnu školu Poreč će graditi vlastitim sredstvima

Postojeća škola je izgrađena 1978. godine sredstvima iz samodoprinosa građana (E. VELAN)
Postojeća škola je izgrađena 1978. godine sredstvima iz samodoprinosa građana (E. VELAN)

Na sjednici porečkog gradskog vijeća gradonačelnik Edi Štifanić je obavijestio nazočne vijećnike a time i porečku javnost da je natječaj za izgradnju nove osnovne škole u predjelu Finida zaključen, a da se nitko nije prijavio.

Time je plan izgradnje nove zgrade po receptu javno - privatnog partnerstva koji je predložen i od vijeća usvojen krajem prošle godine, definitivno skinut s dnevnog reda i to nakon opetovanih pokušaja pridobivanja naklonosti privatnih izvođača i kapitala.

Ova je kratka gradonačelnikova obavijest uslijedila nakon vijećničkog pitanja vijećnika Vladimira Sladonje (Istarski demokrati) koji je potom pitao što dalje, odnosno kakav plan ima grad da bi se napokon riješio problem prenapučenosti sadašnje porečke osnovne škole.

- Definitivno napuštamo plan javno - privatnog partnerstva i slijedom toga će Grad Poreč sam krenuti u tu investiciju. Mi smo kreditno sposobni i zato ćemo izgradnju škole unijeti u proračun za 2016. godinu, kratko je obrazložio novu strategiju gradonačelnik Edi Štifanić.

Izgradnja nove zgrade osnovne škole na Finidi provlači se kroz noviju povijest Poreča već nekoliko godina. Situacija u sadašnjoj školskoj ustanovi vrlo je teška, radi se u dvije smjene, škola se otvara u šest ujutro i zatvara nakon 22 sata. Postojeća škola je izgrađena 1978. godine, sredstvima iz samodoprinosa građana.

U oko 4.300 kvadratnih metara školuje se 878 učenika od prvog do osmog razreda. Svi su svjesni i suglasni da je izgradnja nove škole porečki prioritet. (E. VELAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter