Novosadski trojac osmislio Facebook limitator

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi novosadski trojac osmislio je jedinstven program koji na nove nacine, djelomicno ili potpuno, blokira pristup Facebooku. Program nazvan FB limiter olakšat ce život poslodavcima, roditeljima, ali i svima onima koji su postali ovisni o ovoj društvenoj mreži. Program je do sada vec preuzelo 150 000 korisnika širom svijeta.

Novosadski trojac Marko Vujatovic (26), Nebojša Vislavski (27) i Tomislav Kukic (29) najavljuje i besplatnu aplikaciju koja ce omoguciti poslodavcima u tvrtkama da otkriju koje internet stranice njihovi zaposleni najcešce posjecuju. Poslodavcima ce tako stizati dnevni, tjedni ili mjesecni izvještaji s tocnim brojem sati i popisom Top-10 internet stranica na kojima su njihovi zaposlenici provodili najviše vremena.

"Onima koji sate i sate provode na Facebooku, a takvih je sve više, teško je da sami prekinu pristup svom profilu. Zbog toga smo došli na ideju da napravimo program koji ce lako i brzo, sa samo nekoliko klikova, ovisnicima pomoci da riješe problem", rekao je za Novosti 26-godišnji Marko Vujatovic, jedan od osnivaca programa.

Osim ljubiteljima ove društvene mreže koji su se navukli i te se žele skinuti sa Facebooka, program je namijenjen i poslodavcima ciji se djelatnici previše vremena provode na Facebooku, kao i roditeljima koji djeci žele ograniciti pristup toj društvenoj mreži.

Postoje cetiri verzije programa FB limiter. Prva je Normal Lock, koja omogucava blokiranje jednim klikom i može se preuzeti besplatno s internet stranice www.facebooklimiter.com. Druga verzija - Time Lock, omogucava blokiranje u odredenom vremenskom periodu, što pruža mogucnost zaposlenicima da u vrijeme pauze odblokiraju svoj nalog i zavire na Facebook.

Treca verzija je Duration Lock koja ogranicava pristup nalogu od jednog pa do deset sati na dan. Namijenjena je roditeljima koji uz pomoc programa mogu svakodnevno ograniciti djeci odlazak na Facebook. Primjerice podese li da dijete na Facebooku može provesti jedan sat, profil ce se nakon isteka tog vremena automatski ugasiti. Cetvrta verzija je Total Lock, koju sam korisnik ne može odblokirati, a traje maksimalno sedam dana, te je postala hit medu studentima koji ju koriste kada spremaju ispite i treba im time out od Facebooka.

Prva verzija programa je besplatna, a cim se pojavila u samo jednom danu skinulo ju je 10.000 korisnika. Cijena ostale tri verzije je 10 dolara. Najviše licenci kupljeno je u Australiji i SAD, a na desetke je kupila i jedna srpska tvrtka. Osim blokiranja pristupa Facebooku, FB limiter ima i funkciju blokade pristupa You Tube-u, no Novosadani kažu da za tu varijantu nije toliki interes.


Podijeli: Facebook Twiter