Novooformljeni komorni sastavi

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

Nastavljaju se koncerti u sastavu glazbenih radionica Arene International. Ovoga su puta, u ponedjeljak navečer, nastupili voditelji glazbenih radionica, formirajući posebno za tu priliku razne komorne sastave. Voditelji dolaze iz raznih krajeva i nemaju mogućnost zajedničkog nastupanja zbog geografske udaljenosti, no zvučali su svejedno vrlo uigrano. To ne čudi budući je riječ o renomiranim umjetnicima.

Svakako treba spomenuti i Marina Prematea, dugogodišnjeg polaznika Centra za klasičnu glazbu „Luigi Dallapiccola“ pri pulskoj Zajednici Talijana koji sada studira glasovir u Trstu. On je na koncertima ovih radionica nastupao još kao maleni dječak, a sada nastupa zajedno s profesorima pokazavši sve veći napredak i uvježbanost.

Za ovaj koncert oformljen je gudački kvartet u sastavu Natalija Čabrunić Pfeiffer, Maja Benevrkić, Nikola Mansutti i Fabio Jurić, ali i kvartet u sastavu Čabrunić Pfeiffer, Benevrkić, Mansutti te Dubravka Jančić, kao i pijanistički trio gdje nastupaju Natalija Čabrunić Pfeiffer, Dubravka Jančić i Leonardo Angelini, a već uhodani je duo Tatiana Šverko i Leonardo Angelini, koji je solistički klavirski recital održao i u porečkoj Eufrazijani. Inače Šverko i Angelini već nekoliko godina nastupaju zajedno.

Nastupio je i Romani Pucci, flautist koji je svirao u milanskoj Scali i koji već tri godine ovdje vodi radionice i nastupa, gitarist Žarko Ignjatović zajedno s violinisticom Natalijom Čabrunić Pfeiffer, sopranistica Sabine Rossert Koye, mandolinistice Magda Rojnić i Rita Scotti Jurić, ali i flautist Edoardo Milani.

Program je bio raznolik i predstavio je partiture poznatih skladatelja iz raznih epoha, od Rahmanjinova do Puccinija, do Kuljerića pa sve do Blaža Pucihara, a nisu izostale niti strastvene note Astora Piazzolle. Prije samoga početka koncerta pozdravne je riječi uputila, predstavivši publici program, umjetnička ravnateljica festivala Tatiana Šverko. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter