Novom trgu ime Kristijana Ladavca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeca, dvije dosad bezimene pazinske ulice i jedan trg dobili su imena. Pazinskom stradariju tako su sada pridodani ulica Tugomila Ujcica koja prolazi sjeveroistocnom stranom zgrade Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile; ulica 154. brigade Hrvatske vojske koja vodi od zavoja kraj benzinske crpke prema vojarni i dalje kroz vojarnu uz zgradu buduceg Veleucilišta (da bi se formirala ta ulica morao je biti oduzet dio postojece ulice Matka Laginje); i naposljetku Trg Kristijana Ladavca kako je nazvana nedavno uredena površina iza gradske tržnice.

- Zadovoljan sam i sretan, tri puta sam predlagao da se nešto u Pazinu nazove imenom Kristijana Ladavca kao jedinog poginulog hrvatskog branitelja iz Pazina, i sada mu je ovime napokon odan dužan pijetet - kazao je HDZ-ov vijecnik Stjepan Gabric.

Bruno Rabar iz SDP-a je medutim upozorio da novoimenovana ulica Tugomila Ujcica, kao ni Trg Kristijana Ladavca, nemaju nijednog kucnog broja, što je onda promašena stvar jer se nazivi tih ulica nece spominjati ni u jednoj adresi, nikome nece pismo stici naslovljeno na tu ulicu i taj trg, ali se zbog, kako je kazao, pijeteta i poštovanja ipak slaže s prijedlogom.

Iako je možda najzvucnija, odluka o imenovanju dvije ulice i jednog trga nije i najvažnija s posljednje sjednice Gradskog vijeca. Najvažnija je svakako bila odluka o usvajanju izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja Grada Pazina, cime se nakon dugotrajne procedure napokon okoncava razdoblje prisilnog pauziranja u nekim aspektima upravljanja prostorom, a pogotovo izgradnji. S obzirom da su u javnim raspravama i na nekoliko proteklih sjednica detaljno procešljavani i amandmanima popravljani mnogi detalji, na ovoj je sjednici usvajanje konacne verzije izmjena i dopuna gradskog Prostornog plana bila tek formalna stvar, obavljena bez ikakve rasprave.


Podijeli: Facebook Twiter