Novogodišnji Seasplash od 28. do 31. prosinca

Ekipa 6. Seasplash platforme (M. MIJOŠEK)
Ekipa 6. Seasplash platforme (M. MIJOŠEK)

Nakon pet izdanja na Danteovom trgu, novogodišnja Seasplash platforma ovaj će se put, u bitno bogatijem i duljem izdanju u trajanju od četiri dana i uz besplatan ulaz na sva zbivanja, održati na pulskoj Karolini podno Arene. Neovisno o vremenskim uvjetima, a lokalne prognoze govore da bi u Puli za sami doček mogao pasti snijeg, manifestacija će se održati u šatoru uz nastup više od 40 izvođača.

Ulaz na Karolinu bit će s gornje strane, kod stepenica, dok će zbog radova svi prilazi s Rive biti zatvoreni. "Karolina svojom većom  površinom odgovara našoj ambiciji da tu dugoročno organiziramo sve bogatije koncertne platforme", rekao je glavni organizator Davor Uljanić Đuro, naglasivši da su se ovaj put udruzi Seasplah kao partneri pridružile još neke udruge - Ulični ritam, Black Conection, skejteri, breakdanceri, Savjet mladih grada Pule.

Za razliku od proteklih izdanja kada su nastupali samo pulski izvođači, ovaj je put manifestacija obogaćena nastupima nekoliko renomiranih inozemnih izvođača, kao i nekoliko domaćih gostiju iz drugih gradova.

- Potrudili smo se okupiti gotovu svu supkulturnu scenu Pule, bez komercijale i cajki. Niti jedan hrvatski grad, osim Pule, nema ovakav doček Nove godine, kazao je Bebetto.

U ponedjeljak, 31. prosinca, program će se odvijati na trima pozornicama: na glavnom house flooru u šatoru (dva su na otvorenom), kao glavni gost nastupa renomirani DJ Petar Dundov, te domaći Bebetto, Unique, Adoo, Ziko i Rich; na 'sound clasf flooru' glavno je ime Rahmanee iz Srbije, a glazbu će ukrstiti i Exotic Times, King Shango, Roots Daughters i Seasplsh Pula Crew, dok na trećem, trance flooru nastupaju Alen, Sale i Obeah iz pulskog Marsrooma te Psycho.

Dan ranije, u nedjelju, 30. prosinca, na rasporedu je nastup pet punk/rock grupa - uz osigurano dobro ozvučenje svirat će tri pulska benda: Fakofbolan, Pasmaters i Anger, dva riječka sastava Pasi i Very Expensive Porno Movie te mariborska grupa Malo morgen.

Prva večer, idućeg petka 28. prosinca, rezervirana je za dub, reggae, dubstep, jungle i drum'n'bass, a od 18 do 4 sata ujutro nastupit će Steve Vibronics iz Londona (osnivač Vibronicsa, poznatog britanskog dub reggae sastava koji je nastupao na Seasplash festivalu), berlinsko-pulski Tricky D te domaći DJ-evi Dubble, Kovach i Mmmeniga.

Druge, hip-hop večeri, u subotu 29. prosinca, od 18 do 4 ujutro nastupaju DJ-evi i MC-evi Prti Bee Gee iz Srbije, a iz Hrvatske Fil Tilen&Tone Tuoro, Dem Crew, Gdin smeđi šećer&DJ Jopa, Teddy Lee, Phunk Lexx i DJ Kool S. Prethodno će se tog dana u popodnevnim satima održati natjecanje u hip-hop plesu i skejtu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter